Fundatia Orange finanteaza centre vocationale pentru tinerii cu deficiente senzoriale multiple

Orange_centru_vocational_martipan_IasiIn cadrul fondului de finantare „Lumea prin culoare si sunet” 2014, Fundatia Orange finanteaza cu 226.797 lei proiectul “Sens pentru viata”, derulat de Sense International (Romania). Proiectul isi propune sa imbunatateasca viata copiilor si tinerilor cu surdocecitate si deficiente senzoriale multiple (DSM), prin dezvoltarea de servicii vocationale dedicate acestora. Astfel, vor fi deschise doua centre vocationale (doua mini-tipografii) la Arad si Timisoara, unde tinerii cu surdocecitate/DSM vor invata o meserie ce le va creste sansa de a duce o viata independenta. In plus, proiectul va asigura accesul Orange_centru_vocational_sera_Galatila terapii specializate unui numar de 32 de copii cu surdocecitate din Oradea, Iasi si Timisoara, pregatindu-i pentru dobandirea cu succes a aptitudinilor vocationale.

Amalia_Fodor_Fundatia_Orange„Proiectul mareste semnificativ sansele de integrare sociala a tinerilor cu surdocecitate si deficiente senzoriale multiple. Centrele vocationale au un rol foarte important pentru acesti tineri, oferindu-le oportunitatea invatarii unei meserii si astfel, posibilitatea de a avea o viata adulta normala”, a declarat Amalia Fodor, Director Executiv al Fundatiei Orange.

Centrele vocationale se adauga celor infiintate deja in 2013 cu finantare de la Fundatia Orange in Bucuresti (o mini-tipografie), Iasi (un centru de modelare a martipanului) Orange_centre_vocationale_tipografie_bucurestisi Galati (o mini-sera), care vor fi sustinute si dezvoltate in continuare. In fiecare an, 50 de tineri cu surdocecitate/DSM vor invata o meserie in cele 5 centre vocationale.

Surdocecitatea este o combinatie de deficiente de vaz si de auz. Ea reprezinta o deficienta grava, multisenzoriala, de cele mai multe ori asociata si cu alte tipuri de deficiente (fizic, locomotor, mental). Surdocecitatea genereaza dificultati majore in sfera comunicarii, a accesului la informatie, in orientare si

Sense International (Romania) se numara printre cei 9 castigatori ai unei finantari din partea Fundatiei Orange, prin fondul de finantare „Lumea prin culoare si sunet”, editia 2014.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.