Fundatia Orange invita scolile sa se inscrie in programul de educatie digitala – Digitaliada

Digitaliada in scoli din mediul rural 1 Fundatia Orange a dat startul concursului de selectie a 10 scoli din mediul rural care vor fi incluse in  programul de educatie digitala – Digitaliada, incepand cu anul scolar 2019-2020.

Selectia scolilor se va face in trei etape, iar prima etapa se desfasoara online pana pe 31 martie 2019, pe platforma Digitaliada.

Copiii din cele 10 scoli selectate vor invata intr-un laborator digital echipat cu tablete, pentru ca fiecare elev sa poata lucra individual in timpul orei, cu laptop pentru profesor si videoproiector pentru clasa. Profesorii de matematica si TIC vor participa la sesiuni de formare in utilizarea kit-ului de continut digital pentru gimnaziu: un pachet complet de aplicatii si ghiduri de predare/ testare pentru fiecare an de studiu. Laboratorul digital poate fi folosit insa de orice profesor din scoala.

Dana Deac OrangeProfesorii Digitaliada sunt deschizatori de drumuri in ceea ce priveste educatia digitala in Romania. Exista scoli care au solicitat sa participe cu proprii elevi la ore demonstrative de Matematica pe tablete, tinute de profesorii nostri.  In 3 ani, Digitaliada a creat o comunitate nationala si, in acelasi timp, a condus la crearea unei comunitati online in jurul platformei www.digitaliada.ro. Vom continua sa investim si sa sustinem aceste comunitati, oferindu-le mijloace prin care sa poata folosi, crea si impartasi cat mai mult continut educational digital.” a declarat Dana Deac, Presedinte al Fundatiei Orange.

Pana acum, Digitaliada a ajuns la 4.500 de elevi din 40 de scoli de la sate, care invata acum Matematica si Informatica la cel mai inalt nivel, prin metode digitale interactive.

„PredareaDigitaliada in scoli din mediul rural 2 digitala ii incurajeaza pe profesori sa faca legatura dintre o materie si aspectele practice ale vietii, iar pe elevi ii determina sa foloseasca tabletele in scop de invatare. Unii dintre ei si-au descarcat acasa, pe propriile echipamente, o parte din aplicatiile folosite la scoala si au exersat pe cont propriu rezolvarea exercitiilor si a problemelor propuse de acestea”. a declarat Adina Rosca, expert educational in proiectul Digitaliada.

Digitaliada a reusit sa demonstreze deja impactul pozitiv pe care il poate avea educatia digitala in scolile rurale. Imbunatatirea notelor copiilor la aceste doua discipline si interesul general crescut fata de matematica si TIC reflecta disponibilitatea profesorilor de a lucra digital cu elevii lor.

Aceste scoli au devenit un exemplu regional si intreaga comunitate beneficiaza de schimbarea produsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.