Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR ONG

Fundatia Orange: Materiale digitale educationale premiate la #Digitaliada

Spider Digitaliada fundatia Orange 33750x2220mm februarie2016_loFundatia Orange a desemnat castigatorii #Digitaliada, concurs de materiale digitale educationale care incurajeaza crearea de continut original si open source care poate fi utilizat in procesul de invatare.

Juriul care a ales castigatorii a fost format din: Prof. dr. univ. Radu Gologan, Presedinte al Societatii Romane de Matematica si coordonator al Lotului olimpic de matematica (Presedintele juriului); Prof. dr. univ. Dragos Ciuparu, profesor universitar la Facultatea de Tehnologia Petrolului si Petrochimie din cadrul Universitatii Petrol – Gaze din Ploiesti; Dr. Ciprian Fartusnic, director general, Institutul de Stiinte ale Educatiei; Stelian Muscalu, redactor prezentator al emisiunii Business Club, Digi 24; Amalia Fodor, director executiv Fundatia Orange.

Premiul I (laptop si camera foto) a fost castigat de Rares Tohanean, cu materialul “Lectii video introductive in matematica de clasa a V-a”. Premiul II (laptop) a revenit Didinei Botgros, profesor la Scoala Gimnaziala Sf. Varvara, din Aninoasa, jud. Hunedoara, pentru materialul “Universul” – Geografie. Premiul al III-lea (camera foto) a fost acordat lui Constantin Ferseta pentru aplicatia „Kidibot”, un material multidisciplinar care imbina Limba Romana si T.I.C.

Au mai primit mentiuni (tableta): Sorin Borodi, profesor la Liceul Teoretic Dej, jud. Cluj, pentru materialul “Teorema fundamentala a asemanarii”; Tiberiu Lukacs, profesor la Scoala Gimnaziala Sf. Varvara din Aninoasa, jud. Hunedoara, pentru “Teorema celor 3 perpendiculare”; Gabriela-Violeta Tanasescu, profesor la Liceul Teoretic din Constanta, pentru “3, 2, 1… Start catre planeta Marte! V 2.0”; Elena Buric, profesor la Colegiul Dobrogean din Tulcea, cu “Verbul AVOIR la prezent indicativ. Continut online interactiv”; Ovidiu Hutuleac, Profesor la Scoala Gimnaziala Stroiesti din jud. Suceava, pentru materialul “Notiuni de trigonometrie”; Daniela Corina Grigore, profesor la Scoala Gimnaziala nr. 39 din Constanta, pentru seria de materiale pentru matematica clasa a V-a “Fractii, semestrul II”. 

Competitia s-a desfasurat pe platforma online www.digitaliada.ro in perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017. In concurs au fost  inregistrate 134 materiale educationale, din care 114 au fost validate stiintific.

Digitaliada este un program de educatie digitala care isi propune incurajarea folosirii tehnologiei pentru imbunatatirea performantei scolare a elevilor. In cadrul programului, s-a dezvoltat platforma www.digitaliada.ro – un hub online de continut educational liber ce poate fi folosit de elevi sau profesori din toata tara. Platforma gazduieste anual concursul de materiale digitale #Digitaliada, care incurajeaza crearea de continut original si open source ce poate fi utilizat in procesul de invatare. Prin proiect sunt sustinute scoli gimnaziale din mediul rural in procesul de predare-invatare a matematicii si TIC-ului la clasele V-VIII prin metode digitale interactive. 10 scoli au participat in anul scolar 2016-2017 iar incepand din toamna alte 20 de scoli vor intra in proiect. Scolile sunt alese prin concurs deschis ce are loc anual.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.