CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Fundatia Orange va finanta alte 7 proiecte sociale, prin programul Sustine un ONG 2020

Sustine un ONG 2020_Fundatia OrangeFundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului “Sustine un ONG”, program ce incurajeaza angajatii Orange sa se implice activ in comunitate.

In 2020, fondul de finantare „Sustine un ONG” se ridica la valoarea de 223.664 lei, suma cu ajutorul careia vor fi sustinute 7 proiecte cu impact social pozitiv. In cadrul programului anual “Sustine un ONG”, angajatii au oportunitatea de a propune un proiect impreuna cu o organizatie non-profit, iar daca acesta este selectat castigator, ei pot sa coordoneze proiectul si sa intermedieze comunicarea intre Fundatia Orange si ONG-ul castigator.

„Cele 6 luni de desfasurare a proiectelor ofera angajatilor Orange ocazia de a face voluntariat de impact. Aceasta oportunitate ii ajuta sa cunoasca mai bine ONG-ul si problemele cu care se confrunta organizatia, barierele unui proiect, modul in care se comunica, modul in care se fac raportarile financiare si non-financiare, precum si alte detalii de „bucatarie interna” la care, printr-o implicare de o zi-doua, nu ar avea acces.  Ca urmare a acestui program, am observat ca angajatii, prin acest rol onorific de manager de proiect, se ataseaza de o cauza sau de un ONG si, ulterior, se implica pe termen lung. Acesta ni se pare cel mai mare impact al programului Sustine un ONG.” a declarat Amalia Fodor, Director  Fundatiei Orange.

Cele 7 proiecte castigatoare vor fi implementate in decursul acestui an, iar angajatii Orange vor avea rolul de coordonatori, asigurand legatura permanenta dintre fundatie si institutia partenera:

Ambulanta pentru monumente (Iulia Costina Oancea si Asociatia Monumentum)

Proiectul are ca scop lansarea si dezvoltarea “Ambulantei pentru Monumente” in Muntenia, in judetele Arges, Dambovita si Prahova. Alaturi de comunitatea locala, Asociatia Monumentum va lucra pentru revitalizarea si introducerea in circuitul public si turistic a unui ansamblu de cladiri istorice abandonate. Obiectivul pe termen lung este cresterea unei comunitati responsabile si cu respect fata de patrimoniul construit, arhitectura si meseriile traditionale. Mai mult, proiectul poate functiona ca model de buna practica si in alte zone ale tarii. Numarul beneficiarilor va depasi 200 de persoane, persoanele direct implicate, adulti sau copii, devenind la randul lor ambasadori ai cauzei. 

Velocity for our Community  (Ioana Grigore si ApEAL  – Asociatia pentru Educatie Antreprenoriat si Leadership)

Un proiect ce imbina educatia scolara in domeniile STEM (robotica) si abilitatile soft skills pentru elevi din 6 scoli gimnaziale din judetul Braila, totul sub indrumarea echipei de robotica Velocity din cadrul Colegiului National “Gheorghe Munteanu Murgoci” Braila. In total, proiectul va ajuta 100 de elevi de gimnaziu si liceu sa lucreze mai bine in echipa, sa exerseze vorbitul in public, sa-si impartaseasca experientele si sa-si dezvolte inteligenta emotionala, logica, gandirea critica si capacitatea de a rezolva probleme.

City Break in muntii Cernei (Mirela Scurina si Asociatia Montana Carpati)

O initiativa ce isi propune cresterea veniturilor comunitatilor locale in urma dezvoltarii activitatilor de turism ecologic, in paralel cu promovarea si popularizarea ariei protejate “Parcul National Domogled-Valea Cernei”. Beneficiari directi vor fi cei aproximativ 3500 de locuitori din proximitatea muntilor Cernei (in special cei din localitatile izolate), iar indirecti, cel putin 20.000 de turisti, amatori ai turismului de aventura, ecvestru, speoturism, religios, etnografic, agroturism (stane traditionale si produse locale agricole) care vor beneficia in fiecare an de cai de acces sigure si confortabile catre aceasta zona pitoreasca a tarii.

CSR Awards

Caravana Muzeala (Mihai Nicu Cristian si Muzeul Olteniei Craiova)

Proiectul aduce cultura mai aproape de aproximativ 500 de copii din clasele 0-VIII din jud. Dolj, aflati in comunele declarate defavorizate din punct de vedere socio-economic, unde rata somajului depaseste cu mult media pe tara. Mai exact, muzeul va fi ,,relocat” in 10 scoli gimnaziale unde se vor organiza ateliere cultural-educative din domeniile istorie–arheologie, ecologie si mediu, etnografie/traditii/mestesuguri. De asemenea, vor fi realizate kit-uri educative cu materiale multimedia (documentare) si organizate expozitii in scoli cu materiale realizate de catre elevi.

Centrul Solidaritatea (Cosmin Danciu Suraianu si Fundatia Filantropia Timisoara)

Proiectul are ca obiectiv cresterea calitatii vietii persoanelor diagnosticate cu scleroza multipla prin dezvoltarea de sedinte de kinetoterapie si consiliere psihologica, servicii ce vin in completarea tratamentului medicamentos. Totodata, proiectul include si o campanie de informare privind simptomele „derutante” ale acestei afectiuni neurologice cronice, pentru care diagnosticarea timpurie contribuie in mod decisiv la incetinirea evolutiei bolii. Numarul beneficiarilor va depasi 15.000 de persoane (bolnavii diagnosticati alaturi de familiile acestora).

Ingenious Drama Festival (Horia Pintilie si Asociatia Ingenious Drama)

Un proiect inedit de incluziune sociala cu ajutorul unor metode inovative de invatare si constientizare. Astfel, 160 de tineri din scoli de corectie si orfelinate din judetul Bacau vor avea oportunitatea de a participa la ateliere de teatru si dezvoltare personala, organizate sub indrumarea unor actori profesionisti si traineri specializati. Obiectivul proiectului este de a elimina stigma sociala, de a crea o punte de comunicare intre tineri (beneficiari directi si cei peste 90 de adolescenti voluntari implicati), dar si de a incuraja dezvoltarea de initiative similare in alte orase ale tarii. Atelierele vor avea loc in cadrul I.D. Fest, unul dintre cele mai vechi festivaluri de teatru amator tanar din Romania.

Salvam Morile de Apa (Andrei Amarghioalei si Asociatia Acasa in Banat)

Prin intermediul acestui proiect, vor fi reabilitate 10 mori de apa din zona Banatului montan, monumente care aduc unicitate Romaniei si care pot genera valoare pentru comunitatile locale prin turism. Obiectivul principal este de a sustine zone rurale aflate in dificultate, dar cu un potential turistic cultural si natural ridicat. Reconditionarea morilor de apa va ajuta si la pastrarea obiceiului stravechi al macinatului, proces ecologic si ieftin de a macina o faina de buna calitate, ce sta la baza economiei gospodaresti. Proiectul va avea impact pozitiv asupra intregii comunitati locale de peste 1500 de persoane prin popularizarea localitatilor ca destinatii turistice si promovarea unui model alternativ, sustenabil, de dezvoltare locala.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.