Fundatia Orange: Videoconferinte gratuite pe platforma Invatare si testare online a Digitaliada

Videoconferinta DigitaliadaFundatia Orange  vine in sprijinul profesorilor si elevilor si adauga un modul gratuit de videoconferinte pe platforma Digitaliada, util pentru organizarea de cursuri online. Astfel, in cadrul platformei a fost integrat Jitsi Meet – o solutie de video conferinta, 100% open source si complet criptata.

In plus, pana la 1 septembrie 2020, pentru a veni si mai mult in sprijinul invatarii online, clientii Orange beneficiaza de trafic de date gratuit la accesarea platformei interactive Invatare si testare online, inclusiv pentru organizarea si participarea la videoconferinte, dar si a celor peste 2000 de resurse educationale din www.digitaliada.ro.

“Am adaugat modulul de videoconferinta pentru a raspunde nevoii actuale a elevilor si profesorilor de a comunica si de a mentine legatura si prin acest tip de interfata, in contextul suspendarii cursurilor scolare. Toate functionalitatile din Platforma de Invatare si testare online si gratuitatea la navigare sprijina concret activitatea profesorilor pentru predarea la distanta si permit tuturor elevilor sa continue invatarea fara ca aceasta invatare online sa se adauge la cheltuielile familiei“, a declarant Ioana Cristea, manager program Digitaliada.

Organizarea de videoconferinte poate fi efectuata doar din conturile dedícate Directorilor si Profesorilor, utilizatori ai platformei Invatare si testare online, fara a fi necesar ca acestia sa-si creeze un cont suplimentar Jitsi. Directorii si profesorii vor regasi in conturile de utilizatori link-uri personalizate si individuale pentru initierea de videoconferinte, cu parole generate automat. Din conturile lor, elevii vor folosi link-ul si parola trimise de profesor, pentru acces la cursurile online.

Videoconferintele nu sunt limitate ca durata si nici ca numar de participanti. Profesorii pot organiza cursuri pe grupe mici, cu intreaga clasa sau pot invita elevii mai multor clase la acelasi curs online. De asemenea, pentru o buna organizare, participantii pot comunica si prin functia „Chat” sau pot anunta cand doresc sa intervina prin butonul „Ridica mana”. Profesorii si elevii pot, cu ajutorul functiei „Share screen”, sa prezinte diferite materiale in timpul cursurilor online.

Inca de la suspendarea cursurilor scolare, Platforma interactiva Digitaliada Invatare si Testare online s-a dovedit foarte utila pentru continuarea procesului educational in Romania. Peste 30.000 de elevi, profesori si parinti invata si comunica prin intermediul platformei. Profesorii si invatatorii creeaza online teste si teme, elevii parcurg materia, primesc teste si le rezolva, iar parintii primesc programarea cerintelor si rezultatele obtinute de elevi. De asemenea, pentru a veni in sprijinul directorilor si profesorilor, pe platforma se pot genera rapoarte de activitate si de prezenta online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.