Fundatia PACT: 13 octombrie, ziua in care sustinem dezvoltarea Romaniei de jos in sus

fundatia-pact-_francesti Fundatia PACT organizeaza pe 13 octombrie, la 10 ani de activitate,  evenimentul „De la Sud la Suflet” dedicat comunitatilor mici din sudul tarii. Trei ore despre implicare si schimbari cu resurse limitate, 100 de invitati din mediul urban, lideri din business si din sectorul administratiei publice, 20 de lideri locali din Gaujani (Giurgiu), Valea Corbului (Arges), Vizuresti (Dambovita), Corbeni (Arges),  Lupsa de Jos (Mehedinti), Francesti (Valcea). Trupa VUNK va sustine un concert pro-bono pentru a incuraja investitia in dezvoltarea comunitatifundatia-pact-_corbenilor mici din sudul Romaniei.

In ultimii 25 de ani, Romania a pierdut 2,3 milioane de locuitori. Numai anul trecut (2015), au plecat din tara 184.000 de oameni. Exact populatia unor orase precum Braila, Arad sau Pitesti. Aproape cinci milioane de romani traiesc in saracie. Printre persoanele cele mai vulnerabile se numara 1,85 milioane de romi, 1,4 milioane de copii (cu varste cuprinse intre 0 si 17 ani) si peste 725.000 de persoane varstnice.

Oamenii sunt cea mai importanta resursa din sud. Ei se mobilizeaza, lucreaza voluntar pentru a-si dezvolta comunitatea si ii inspira si pe altii sa se implice.

Evenimentul „De la Sud la Suflet” spune povestea celor cu initiativa din comunitatile mici, care produc schimbare la ei acasa, pune in valoare initiativele locale si aduce impreuna oameni si mestesuguri, traditii uitate si viziune pentru crestere. Ne dorim ca oamenii, traditiile si initiativele din sud sa ajunga la sufletul liderilor din Bucuresti, care mentin vii valorile satului romanesc si sa sprijine spiritul antreprenorial in rural.

Evenimentul include si o licitatie, iar cu banii stransi, echipa PACT va sprijini in 2017 alte 10 comunitati mici din sud sa schimbe Romania de jos in sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.