Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR GRANTS

Fundatia pentru Copii Ronald McDonald sustine cu 60.000 de euro lupta impotriva Covid-19

Fundatia pentru Copii Ronald McDonaldFundatia pentru Copii Ronald McDonald se alatura luptei impotriva Covid-19 si doneaza 60.000 de euro pentru a sustine lucrarile de amenajare a sectiei ATI de la Institutul National de Geriatrie si Gerontologie Ana Aslan. 

Sectia va deservi noul spital temporar ROL 2, care a fost ridicat pentru a asigura asistenta medicala specializata pentru pacientii infectati cu noul coronavirus.

Prin aceasta donatie, Fundatia sustine o parte importanta din lucrarile de amenajare a sectiei nou infiintate, cu o suprafata de 650 mp, care va oferi cele mai bune conditii de siguranta, ajutand astfel la determinarea unui prognostic mai bun pentru pacientii internati. Conform estimarilor oficialilor Institutului National de Geriatrie si Gerontologie Ana Aslan, in fiecare luna, sectia va putea permite tratarea a cel putin 50 de pacienti in stare grava. 

„In aceste vremuri dificile pentru noi toti, continuam sa fim alaturi de comunitate si sa facem bine alaturi de Fundatia Ronald McDonald pentru a sustine activitatea spitalelor publice din Romania. De aceasta data, pentru a sprijini lupta impotriva raspandirii COVID-19 ne indreptam eforturile spre sustinerea amenajarii sectiei ATI de la Institutul Ana Aslan, dar si fiind aproape de cadrele medicale care fac eforturi extraordinare in aceasta perioada. Este mai important ca oricand sa fim solidari si sa incercam sa oferim ajutor tuturor celor care au nevoie”, a declarat Daniel Boaje, membru fondator al Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald Romania si director general Premier Restaurants Romania.

Pentru a oferi mai mult sprijin in lupta cu Covid-19, incepand cu luna aprilie, Fundatia Ronald McDonald ofera cazare gratuita personalului medical din Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu,  in Casa Ronald McDonald aflata in incinta Spitalului. Din 2003, Casa Ronald McDonald serveste drept casa departe de casa pentru parintii ai caror copii sunt internati in spital pentru tratamente indelungate, familii care vin din afara Bucurestiului si care au posibilitati materiale reduse. Pe perioada epidemiei, insa, medicii si asistentele din Spitalul Grigore Alexandrescu vor locui in cele 14 camere din Casa, pentru a putea fi cat mai aproape de pacientii lor.

De asemenea, toate fondurile colectate de Fundatie in lunile martie si aprilie sunt redirectionate pentru sustinerea spitalelor Grigore Alexandrescu si Marie Curie din Bucuresti, Louis Turcanu din Timisoara si Sf. Maria din Iasi cu echipamente de protectie, materiale si consumabile. Pana acum, au fost distribuite 22.000 de manusi, 12.000 de masti chirurgicale, 500 de kituri complete de protectie pentru personalul medical din cele patru spitale pentru copii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...