Fundatia PRAIS: 86 de lectii deschise pentru 6.122 de elevi, animate de 90 de voluntari SETS

PRAIS - Lectii deschise SETSEchipa Fundatiei PRAIS, alaturi de 90 de studenti voluntari din cadrul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti (UNEFS), au sustinut 86 de lectii deschise in cadrul miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos!” – SETS. Organizate in 18 scoli din Bucuresti si Otopeni, actiunile au reunit peste 6.122 de elevi din clasele I-IV, alaturi de invatatorii lor. Copiii au facut exercitii fizice, au asistat la demonstratii sportive oferite de sportivi de performanta si s-au bucurat de jocuri educationale. La final, un reprezentant al fiecarei clase participante a primit mult ravnita diploma SETS. Lectiile deschise sunt parte a activitatilor dezvoltate pentru elevi in cadrul cluburilor SETS, un concept revolutionar de educare ludica initiat in scolile din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Fundatia_Prais_Elevii in cadrul interventiilor SETS din scoliRoman si Otopeni de catre Fundatia PRAIS.

Silvia_Bucur_Presedinte_Fundatia_Prais“Timp de 4 ani, am initiat 330 de lectii deschise SETS in 84 de scoli din Bucuresti, Cluj-Napoca si Otopeni, alaturi de 376 de studenti sportivi voluntari, la care au participat 21.336 de elevi din ciclul primar. Un adevarat record in reteaua EPODE International Network (EIN), cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii, din care face parte Fundatia PRAIS. Alaturi de 23 de parteneri publici si privati, lideri de opinie, medici, sportivi, psihologi si sociologi, am creat o alianta de valori dedicata educarii tinerei generatii pentru un stil de viata sanatos”, a declarat Silvia Bucur, Presedintele Fundatiei PRAIS, initiatoarea miscarii SETS.

Reteaua EIN a fost desemnata drept “Best Health Promotion European Project”, iar interventiile pe activitati fizice din cadrul miscarii “Si eu traiesc sanatos!” – SETS au fost apreciate ca un model de buna practica. EIN, reuneste 42 de programe cu metodologii similare din 29 de tari printre care: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda, precum si tara noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.