Fundatia PRAIS: Peste 15.000 de elevi au intrat in comunitatea „Suntem generatia in miscare!”

PRAIS _ SGIM Lectie deschisa BucurestiProgramul „Suntem generatia in miscare!”, derulat de Fundatia PRAIS a angrenat deja in primul an de implementare peste 15.000 de elevi direct implicati in activitatile desfasurate in Bucuresti si Ploiesti. Recent au fost premiati si castigatorii din cele doua orase participante: Bucuresti – elevii de la Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes” care au efectuat voluntar 212 activitati fizice si sportive in timpul liber, totalizand 265 de ore Prais SGIM- ceremonie premiere Ploiesti A.I.Cuzasi Ploiesti – elevii de la Colegiul National “Alexandru Ioan Cuza” care au inregistrat 152 de activitati, realizate in 206 ore.

Silvia_Bucur_Presedinte_Fundatia_PraisCrearea unei comunitatii in care adolescentii regasesc placerea si beneficiile multiple pe care le aduc activitatile fizice si sportul alaturi de colegi si prieteni, este un obiectiv prioritar pentru noi. Studiul a evidentiat   stilul de viata extrem de sedentar al tinerei generatii, cu toate implicatiile sale. Traim intr-o epoca in care accesul la tehnologie, la internet, viata in mediul citadin limiteaza dramatic timpul alocat miscarii, la orice varsta. De aceea ne-am propus sa producem schimbarea obiceiurilor de stil de viata ale tinerilor timp de 3 ani, bazandu-ne pe metodologii motivante si stimulatoare pe mai multe planuri. Consideram totodata ca familia are un rol decisiv in acest efort colectiv, de aceea ne dorim sa fie bine informata despre importanta acordata timpului petrecut in aer liber, a practicarii activitatilor fizice zilnice de catre copii ”, a declarat Silvia Bucur, Presedintele Fundatiei PRAIS.

PRAIS SGIM- ceremonie premiere Bucuresti M. de CervantesActivarea celor peste 15.000 de adolescenti a avut la baza focus grupuri, campanii complexe social-media, diseminarea a peste 40 000 de materiale de informare catre peste 30.000 elevi din licee, sustinerea unei suite de 72 de evenimente tematice, lectii deschise si ceremonii de premiere, la care au participat dansatori, sportivi de marca, studenti UNEFS. Concursurile lunare le-au stimulat creativitatea, capacitatea de mobilizare si talentul. Competitiile Gym Class, sau Flash-mobs au constat in filmari ale exercitiilor de gimnastica in grup si a coregrafiei realizate voluntar de liceeni, care au fost apoi postate pe canalul “Generatia in miscare” YouTube si pe pagina de Facebook, de unde au fost promovate tot de acestia pentru a obtine cat mai multe like, in baza carora au fost premiati.

Au fost inregistrate pe portalul programului 1.053 de activitati sportive si de miscare, totalizand 1.309 ore. Cele 10 lectii deschise din licee au angrenat peste 700 de elevi, membrii ai Consiliilor Elevilor, cadre didactice, voluntari ai Fundatiei PRAIS si studenti UNEFS. Au fost realizate de catre elevi 36 de filme, iar 230 de tineri s-au mobilizat si au creat 9 flash-mob-uri. In numai 5 luni principalul canal de informare al programului, portalul www.generatiainmiscare.ro a totalizat peste 39.000 de vizualizari, in timp ce postarile pe pagina de Facebook a programului au adunat o audienta totala de 200.000 persoane si 8.700 de like-uri. Canalul YouTube a strans peste 56.000 de vizualizari.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.