Fundatia PRAIS: Starea de bine a tinerei generatii, astazi pentru viitor!

Fundatia PRAIS - Starea de bine a tinerei generatiiFundatia PRAIS deruleaza un nou proiect national „Suntem tanara generatie!”, campanie pornita de la un raport al UNICEF potrivit caruia Romania se afla pe ultimul loc din Europa in ceea ce priveste starea de bine a tinerilor.

Proiectul se deruleaza in 20 orase, 3 comune si 1 sat din Romania: Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Timisoara, Cluj – Napoca, Roman, Brasov, Codlea, Fagaras, Predeal, Rasnov, Rupea, Sacele, Victoria, Zarnesti, Bran, Harlau, Targu Frumos, Podu Iloaiei, Pascani, Feldioara, Prejmer, Miroslava si Raducareni, adresandu-se celor peste 50.000 de elevi din clasele a IX-a – a XII-a si celor 3.000 de cadre didactice, din 245 de licee.

Starea de bine fizica si mentala reprezinta elementul important care sta la baza evolutiei si dezvoltarii personale a adolescentilor si contribuie la mentinerea unei atitudini pozitive, deschise catre nou, la constientizarea importantei studiului, a cunoasterii, precum si la asumarea valorilor morale, a respectului de sine si fata de ceilalti. Acest nou proiect educational aduce in prim plan o tematica de larg interes”, declara Silvia Bucur, Presedintele Fundatiei PRAIS.

Raportul “Factorii sociali determinanti ai sanatatii si starii de bine a tinerilor”, publicat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii – OMS, arata ca nivelul de satisfactie in viata scade odata cu varsta si ca este mai accentuat printre tinerii care provin din familii defavorizate. Inegalitatile asociate varstei si sexului arata ca raspunsul la factorii de stres din mediul scolar este mai ridicat in randul tinerilor cu varste in jur de 15 ani si cu o rata mai mare in randul fetelor.

La nivel national, proiectul a angrenat elevii in activitati menite a le stimula creativitatea, talentul, lucrul in echipa si bunele relatii. Cele trei concursuri, #BestFlashmob2017, Am talent! si Quiz, au mobilizat peste 6.000 de elevi si 445 de cadre didactice din peste 100 de licee. In Bucuresti, au fost inscrise 37 Flash mob-uri din 35 de licee, cu 826 participanti – elevi si profesori, iar concursul Am talent! a strans 30 de activitati de la 8 licee .

Conferinta din Bucuresti face parte din seria de evenimente itinerante, ce au reunit pana acum peste 700 de liceeni, profesori si lideri de opinie. Bazat pe storytelling, evenimentul a reunit vorbitori de marca: psihologi, sportivi olimpici, profesori, actori care au relatat experiente de viata – adevarate modele pentru tineri.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.