Fundatia Société Générale sustine activitatea Hope and Homes for Children

Prevenire_71_foto Diana SandorSociété Générale Corporate Foundation for Solidarity sustine 33 de tineri dintre cei 100 inclusi in programul de integrare socio-profesionala desfasurat de Hope and Homes for Children anual in Romania.

Obiectivul este de a ajuta acesti tineri adulti sa castige o noua sansa si perspectiva in viata prin integrarea sociala si profesionala in cadrul comunitatilor in care au fost incurajati sa duca o viata independenta.

Integrarea sociala si profesionala a acestor tineri inseamna imbunatatirea abilitatilor de trai independent (prin consiliere si sprijin material), crearea bazei pentru integrarea lor pe piata muncii (prin consiliere, mediere, recomandari) si asigurarea unei locuinte, cu implicarea autoritatilor locale.

Cu ajutorul directiilor generale si locale pentru protectia copilului din judetele in care Hope and Homes for Children isi desfasoara activitatea, 25 de tineri din sase judete au fost identificati si inclusi in program pana in iunie 2019. Cele sase judete sunt: Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Iasi, Maramures si Neamt. Toti acesti tineri au fost evaluati cu un instrument dezvoltat de Hope and Homes for Children Romania, o evaluare care are ca rezultat o imagine completa a interventiilor necesare (consiliere sau sprijin). Un plan de interventie ulterioara, cu interventiile specifice si rezultatele asteptate, a fost realizat pentru fiecare dintre tineri.

Pe baza nevoilor descoperite in timpul evaluarii initiale, tinerii din program au fost implicati in activitati precum consiliere (axata pe gestionarea banilor si bugetului, nevoia de a continua scoala / educatia ca garantie pentru o integrare mai buna si mai usoara in viata independenta si ca modalitate de asigurare a unui loc de munca mai bine platit, modalitati de securizare a locurilor de munca, necesitatea mentinerii unui stil de viata sanatos, modalitati de crestere a stimei de sine, consiliere in probleme medicale si prevenirea unor boli), mediere si spriijin pentru accesarea unui loc de munca, asigurarea chiriei, acces la cursuri de pregatire, precum si sprijin material (acoperirea costurilor chirii, donarea obiectelor de uz casnic, mobilier, lenjerie de pat, acoperirea costurilor pentru pregatire / imbunatatirea competentelor profesionale).

Pana in luna iunie, prin parteneriatul dintre Hope and Homes for Children si Société Générale Corporate Foundation for Solidarity, din cei 25 de tineri inclusi in proiect, 9 au fost angajati mai mult de 2 luni, iar 14 locuiesc in prezent pe cont propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.