Fundatia Vodafone: 1.600 de consultatii la distanta pentru pacientii din zona rurala

Vodafone Cu ajutorul unei solutii de telemedicina ce ii permite unui medic sa consulte la distanta pacientii care nu se pot deplasa la spital din diverse motive, pacientii din zonele rurale dezavantajate din judetele Timis si Caras-Severin au acum acces la servicii medicale de calitate. Solutia de telemedicina a fost dezvoltata de Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis si finantata de Fundatia Vodafone Romania, prin programul Connecting for Good, cu 420.000 de lei.

In absenta solutiei de telemedicina, pacientii vizati, in marea lor majoritate persoane in varsta, ar trebui sa parcurga intre 40 si 100 km pentru a ajunge la un spital din Timisoara. Consultatiile pun accent pe cardiologie si medicina interna, specialitati cu risc vital, care inregistreaza cea mai ridicata mortalitate in zona de vest a tarii. Pentru completarea diversitatii actului medical, solutia de telemedicina acopera in plus alte cinci specialitati si anume endocrinologie, dermatologie, oftalmologie, pneumologie si ORL.

Proiectul functioneaza cu o echipa de medici specialisti, localizata in statia fiProfilaxis_telemedicina_echipamentele cu care medicii merg la pacientixa din Timisoara, si o echipa mobila, care se deplaseaza in trei puncte de lucru: Ghilad si Sanpetru Mare, din judetul Timis, si Bocsa, din judetul Caras-Severin. Cu ajutorul unor echipamente de investigatie portabile si al unei conexiuni la internet, consultatia efectuata la fata locului este transmisa in timp real medicului specialist din Timisoara.

In cadrul proiectului, 729 de pacienti din cele doua judete, dintre care unii nu mai fusesera examinati de un medic de specialitate de cinci sau chiar zece ani, au beneficiat de 1.600 de consultatii in sapte specialitati medicale. Modelul acestui proiect a fost preluat de Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau, care va implementa o solutie de telemedicina similara pentru pacientii din zona rurala a judetului.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.