Fundatia Vodafone: 1200 de copiii vor beneficia de consultatii stomatologice, prin „Zana Merciluta”

Zana Merciluta 2Peste 1.200 de copii din comunitati rurale sarace aflate in 6 judete, dar si din Bucuresti, vor beneficia in total de consultatii gratuite prin proiectul „Zana Merciluta”, prima unitate stomatologica mobila de acest fel din Romania.

Proiectul „Zana Merciluta”, initiat de Merci Charity Boutique, a fost finantat de Fundatia Vodafone Romania cu peste 170.000 de lei, buget care a acoperit achizitia si dotarea unitatii mobile care se deplaseaza prin tara.

Lansat in 2017, cabinetul mobil, care asigura consultatii si interventii de igiena dentara (periaj si fluorizari) pentru copii, cazuri sociale si medicale isi va continua traseul prin tara si in 2018, avand programate in perioada 26 martie – 27 mai vizite de profilaxie in judetele Brasov, Dambovita, Bacau si Vaslui, precum si in Bucuresti.

In 2017, in cabinetul stomatologic mobil deservit de echipe de medici stomatologi voluntari, au fost consultati peste 600 de copii, cazuri sociale din 11 sate defavorizate din judetele Iasi (Lungani, Sinesti, Voinesti, Dagata, Fantanele, Tutora, Mironeasa, Liteni) si Mures (Gogan, Daia, Cund), precum si din Bucuresti, din cartierul Ferentari si de la Institutul Oncologic Bucuresti.

Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania 2015Datele colectate pe teren, prin chestionarele despre igiena orala si accesul la serviciile de tratament stomatologic pe care le-au completat 380 de parinti, arata lipsuri grave care afecteaza sanatatea orala a copiilor. De aceea, am ales sa ne implicam si sa sprijinim proiectul „Zana Merciluta”. Pe langa serviciile de profilaxie dentara pentru copiii care locuiesc in zone unde nu exista cabinete stomatologice, proiectul are o componenta educationala, care ii ajuta pe membrii comunitatilor sa constientizeze importanta igienei orale”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Pana la finalul lunii mai 2018, in a doua etapa a proiectului, alti 600 de copii vor beneficia de servicii de preventie dentara. Potrivit calendarului pentru acest an, cabinetul mobil va ajunge in luna martie la Complexul de servicii sociale Magura din Codlea, Brasov.

In aprilie, se estimeaza ca vor avea loc vizite la 2 centre de plasament din Bucuresti, iar in mai, vizite in 4 sate din comuna Motoseni, judetul Bacau, si din comuna Puiesti, judetul Vaslui, cabinetul mobil urmand sa fie prezent si la Targoviste (judetul Dambovita), in spatiul unde vor fi organizate jocurile Special Olympics. In perioada 26 martie – 27 mai, vor fi de asemenea organizate vizite periodice la Institutul Oncologic Bucuresti.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.