Fundatia Vodafone a derulat peste 700 de programe sociale in ultimii 15 ani

Fundatia Vodafone Romania a implinit 15 ani de cand este alaturi de comunitate si de organizatiile non-guvernamentale din Romania. In acest timp, Fundatia Vodafone Romania a dezvoltat peste 700 de programe sociale in beneficiul copiilor si batranilor, persoanelor cu dizabilitati, familiilor dezavantajate, in parteneriat cu mai mult de 600 de organizatii non-profit din toata tara. Fundatia Vodafone Romania a sustinut programe sociale din domeniul sanatatii, educatiei, prevenirii abandonului familial si scolar, servicii sociale pentru copii,tineri cu dizabilitati intelectuale si locomotorii sau pentru varstnici, precum si programe de voluntariat, cu o suma totala de 15 milioane de Euro.

“Special pentru aniversarea noastra de 15 ani, ne face placere sa anuntam finalizarea, in cursul acestui an, a doua proiecte mari din domeniul sanatatii, care vor ajuta la salvarea de vieti omenesti. Este vorba despre constructia celei mai moderne sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti la spitalul Marie Curie din Bucuresti, cu o investitie de peste 1.350.000 de Euro. De asemenea, alaturi de Fundatia pentru SMURD, am finantat un nou centru de pregatire in medicina de urgenta la Targu Mures, in valoare de peste 250.000 de Euro. Suntem si in acest an alaturi de alte 18 organizatii si finantam proiecte in sprijinul copiilor, batranilor, familiilor dezavantajate, persoanelor cu dizabilitati. Continuam sa credem in misiunea Fundatiei Vodafone, de a se implica in zonele sociale critice, pentru a face viata oamenilor mai buna”, a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Noua sectie de Terapie Intensiva pentru Nou-nascuti de la spitalul Marie Curie din Bucuresti este construita cu o investitie totala de 1.350.000 de euro impreuna cu Asociatia Inima Copiilor. Extinderea acestei sectii este absolut necesara intrucat cea actuala nu poate prelua decat 50% dintre copiii care au nevoie de internare urgenta. Sectia de terapie intensiva nou-nascuti de la Marie Curie are cele mai bune rezultate si cea mai mica rata de mortalitate infantila din tara, apropiindu-se de media din centrele europene de prestigiu. Aici sunt tratati cu succes, nou nascuti si copiinascuti prematur cu malformatii si traumatisme diverse, cu boli infectioase severe sau afectiuni neurochirurgicale.

Noul Centru de Pregatire in Medicina de Urgenta de la Targu Mures a necesitat o investitie de 270.000 de euro si va fi destinat instruirii avansate a personalului din sistemul de asistenta medicala de urgenta din Romania. In acest centru, cadrele medicale vor avea asigurate spatii adecvate pentru traininguri si simulari ale unor situatii din viata reala.

Totodata, in acest an Fundatia Vodafone va lansa a doua editie a programului Mobile for Good, cel mai amplu program din Romania care foloseste tehnologiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sanatate.

Din 1998 si pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a dezvoltat numeroase programe de voluntariat la care au participat 4000 de angajati Vodafone, cu aproximativ 26.000 de ore de voluntariat. Fundatia Vodafone s-a implicat atat financiar, cat si cu voluntari, in cel mai amplu proiect de constructii de case, reusind in 15 ani sa ofere un numar total de 51 de case pentru 170 de familii sarace din Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.