Fundatia Vodafone a desemnat castigatorii programului “Fondul pentru fapte bune”

Fundatia Vodafone Romania a desemnat cele 10 ONG-uri castigatoare ale programului de finantare “Fondul pentru fapte bune”. In competitie au fost inscrise 384 de proiecte, propuse de organizatii din toata tara, in domeniile educatie si sanatate. Evaluarea proiectelor a fost facuta de o echipa formata din membri ai Board-ului Fundatiei Vodafone Romania si ai echipei Fundatiei. Printre criteriile de selectie s-au numarat:  concordanta cu misiunea Fundatiei Vodafone Romania si cu domeniile finantate prin acest fond (educatie, sanatate), originalitatea, relevanta, impactul, alocarea eficienta a resurselor (umane si financiare), sustenabilitatea si vizibilitatea proiectului. Juriul a selectat 10 proiecte care vor primi finantare totala in valoare de 310.000 de euro. Acestea vor fi implementate in Bucuresti, Cluj Napoca, Baia Mare, Voluntari, precum si in comunitati rurale din judetele Bacau, Botosani, Buzau, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea.

“Ii felicitam pe toti cei care au aplicat in cadrul “Fondului pentru fapte bune”! Celor selectati le uram bun venit in randul partenerilor nostri, iar pe cei care nu au fost selectati ii incurajam sa aplice in cadrul urmatoarelor runde de finantare ale Fundatiei Vodafone Romania”, spun reprezentantii Fundatiei Vodafone Romania.

Proiectele castigatoare sunt:

 • “Siguranta persoanelor cu Alzheimer” Spitalul Clinic Colentina
 • “Reabilitatea echipamentelor medicale din DTIN (Departamentul de Terapie Intensiva Nou
 • Nascuti)” Spitalul Clinic Urgenta Copii “G. Alexandrescu”
 • “OTOSCREEN” Societatea Romana de Rinologie si Chirurgie Functionala Endoscopica Rinosinusala nusala
 • “Terapie prin zambet, copiilor cu sindrom Down si copiilor cu Autism” Fundatia CliniClowns Romania
 • “T.A.L.E. Tehnologia Asista Educatia” – Asociatia Autism Baia Mare
 • “Stimulare in dizabilitatea severa” – Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual
 • “Sa invatam impreuna!” Asociatia PAVEL
 • “Sprijinirea serviciilor de sanatate bazate” UNICEF Romania”
 • “Toti copiii au dreptul la educatie” Asociatia Ateliere Fara Frontiere
 • “Tinere talente – editia 2014” Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

In perioada urmatoare organizatiile selectate vor fi vizitate de reprezentanti ai Fundatiei Vodafone Romania, pentru definitivarea detaliilor organizatorice si a planului de activitati din cadrul proiectului, urmand ca ulterior sa se semneze si contractele de finantare.

In cei 15 ani de cand este alaturi de comunitate si de mediul ONG din Romania, Fundatia Vodafone Romania a dezvoltat peste 700 de programe sociale in beneficiul copiilor, persoanelor cu dizabilitati, familiilor dezavantajate si batranilor, in parteneriat cu mai mult de 600 de organizatii non profit din toata tara. Fundatia Vodafone Romania a sustinut programe sociale din domeniul sanatatii, educatiei, prevenirii a bandonului familial si scolar, servicii sociale pentru copii, tineri cu dizabilitati intelectuale si locomotorii sau pentru varstnici, voluntariat, cu o suma totala de 15 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.