Vodafone a desemnat castigatorii programului Voluntar de profesie

Fundatia Vodafone a selectat 14 persoane dintre candidatii externi, pentru programului „Voluntar de profesie” 2012, suplimentand cu inca 2 voluntari numarul anuntat initial, din cauza numarului mare de doritori.  Aproximativ 200 de persoane au aplicat online pentru editia din acest an a programului. Voluntarii selectati au varste cuprinse 21 si 54 de ani, sunt de profesie economist, psihopedagog, asistent medical, specialist marketing, profesor, arheolog sau asistent social.  Ei vor lucra in ONG-urile pentru care au optat, pentru o perioada de 6 luni in perioada septembrie 2012- martie 2013. In toata aceasta perioada Fundatia Vodafone va asigura salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative.

„Editia din acest an s-a bucurat de foarte multe proiecte bune, cu un impact mare asupra beneficiarilor organizatiilor non profit alese in program. Acesta a fost si motivul pentru care juriul a hotarat sa mareasca numarul castigatorilor la 14, pentru a da o sansa celor care si-au propus prin proiectul lor, sa schimbe viata beneficiarilor ONG-ului ales. Prin acest program, Fundatia Vodafone ofera posibilitatea si angajatilor Vodafone sa lucreze timp de sase luni intr-o organizatie non profit. Procesul de selectie intern inca nu s-a finalizat, asadar la sfarsitul lunii august vom sti exact care sunt toti castigatorii acestei editii”, a spus Florina Tanase, Senior Director Regulatory, Legal and Corporate Affairs. 

Organizatiile non profit pe care le-au ales cei 14 voluntari sunt: Asociatia Little People Romania, Asociatia Sfantul Stelian, Fundatia Cristian Serban Timisoara, Asociatia Daruieste Viata, Asociatia Hopes for life,  Fundatia Sfantul Dimitrie, Asociatia Nationala a Bibliotecilor si Bibliotecarilor Publici din Romania, Asociatia Charity Works, Asociatia Mediasul pentru Cultura, Asociatia Hercules, Asociatia Speromax Alba, Fundatia Chance for life, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau si Asociatia SOS Infertilitatea.

Proiectele cu care cei 14 voluntari au castigat acopera domeniile sanatate, educatie, prevenirea abandonului familial si se adreseaza unui numar mare de beneficiari: copiilor bolnavi de cancer, tinerilor cu handicap, persoanelor afectate de scleroza multipla, tinerilor seropozitivi, persoanelor bolnave de hemofilie, batranilor, copiilor aflati in risc de abandon, cu parinti plecati la munca in strainatate si persoanelor care se confrunta cu probleme de infertilitate. Lista completa a castigatorilor programului Voluntar de profesie este disponibila pe www.facebook.com/fundatiavodafone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.