Fundatia Vodafone a desemnat cei 7 finalisti ai programului “Voluntar de profesie”

Vodafone, Voluntar de profesieFundatia Vodafone a desemnat cei 7 finalisti ai programului “Voluntar de profesie”, ajuns la cea de-a sasea editie. Acestia sunt: Ana Maria Cristache, Asociatia Lindenfeld; Mihaela Pintilie, Asociatia Daruieste Viata; Andrei Vatra, Asociatia Copiii de Cristal; Andreea Iuliana Drusan, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania; Ovidiu Ursu, Fundatia Amazonia; Diana Marcu, Asociatia Inima Copiilor si Adrian Cretu, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau.Fundatia Vodafone Romania va acoperi timp de noua luni salariile curente (in limita a 1.000 euro) si cheltuielile aditionale necesare implementarii proiectelor in care sunt implicati voluntarii. Voluntarii castigatori vor lucra in perioada decembrie 2015 – august 2016 la proiecte dezvoltate impreuna cu organizatiile non profit pentru care au optat si care sustin una din cauzele promovate de Fundatia Vodafone Romania.

Angela Galeta_Director_Fundatia Vodafone Romania“Exista persoane care isi doresc sa lucreze in mediul ONG, care vor sa ajute si sa se implice, dar care nu au reusit sa o faca pana acum, pentru ca sunt constranse de alte angajamente sau de considerente financiare. Programul “Voluntar de profesie” le ofera acestora o solutie, si ocazia sa experimenteze timp de noua luni viata de voluntar angajat in problemele comunitatii. Am intalnit cazuri in care aceasta experienta a fost atat de edificatoare, incat voluntarii ne-au spus ca si-au gasit vocatia si au hotarat sa ramana in mediul ONG si dupa expirarea programului”, a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Juriul care a selectat viitorii “Voluntari de Profesie” a fost format din membrii bordului si din echipa Fundatiei Vodafone Romania, precum si un voluntar de profesie care a participat la una dintre editiile anterioare ale programului

Acest program se adreseaza persoanelor care si-au dorit dintotdeauna sa lucreze intr-o organizatie non profit si sa sustina in mod direct o anumita activitate sociala. In acelasi timp, programul vine si in sprijinul ONG-urilor care au nevoie de forta de munca specializata, dar care nu pot sustine costurile salariale pentru acesti angajati.

„Voluntar de profesie” a fost lansat de Fundatia Vodafone Romania in 2010. In cei patru ani, 54 de voluntari au lucrat pentru organizatii non profit din toata tara. Fundatia Vodafone Group a lansat la nivel mondial programul „Voluntar de profesie” in anul 2002, sub denumirea de „World of Difference”. In prezent, programul se desfasoara in 28 de tari din toata lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.