Fundatia Vodafone a finantat cu 460.000 de euro, 30 de proiecte pentru comunitatile din mediul rural

Fundatia Vodafone Romania a finantat cu aproape 460.000 de euro, prin programul strategic „Investitie in Mediul Rural”, un numar de 30 de proiecte si a acordat 250 de burse sociale pentru comunitati rurale din toate judetele tarii. Numarul beneficiarilor depaseste 18.000, inclusiv copii si persoane in varsta defavorizate din punct de vedere economic sau social. La finantarea pusa la dispozitie de fundatie, se adauga donatiile, sponsorizarile primite si participarea voluntarilor, care echivaleaza aproape cu o dublare a fondurilor programului, pana la un nivel de peste 800.000 de euro.

Lansat in 2015, programul sutine proiecte in domeniul educatiei si al serviciilor sociale, adresate categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania.

Angela Galeta_Director_Fundatia Vodafone RomaniaDiscrepantele mari existente intre mediul rural si cel urban ne-au determinat in 2015 sa lansam acest program strategic. Prin implicarea noastra, dorim sa le oferim copiilor din familiile cu probleme aflate in mediul rural mai multe sanse sa urmeze o scoala si sa-si construiasca un viitor, iar persoanelor in varsta din localitatile izolate, acces la servicii sociale si medicale. In cei doi ani de la lansarea programului, proiectele noastre, derulate in toate cele 41 de judete ale tarii, au influentat vietile a peste 54.000 de beneficiari”, a declarat Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.  

Un impact important al programului strategic „Investitie in Mediul Rural” s-a produs la nivelul consolidarii comunitatilor locale. In multe locuri, comunitatile s-au organizat in asociatii sau grupuri de initiativa pentru a putea duce proiectele la bun sfarsit, ceea ce a contribuit la construirea unor relatii mai puternice intre membrii acestora. La fel ca la editia precedenta, proiectele au fost foarte diverse, acoperind nevoi locale specifice. Au fost, printre altele, renovate si dotate 9 scoli si gradinite, au fost acordate 250 burse sociale, au fost implementate peste 20 de proiecte pentru copiii expusi riscului de abandon scolar, copii cu dizabilitati si persoane in varsta. Implicarea comunitatilor locale s-a tradus prin participarea la implementarea proiectelor a peste 500 de voluntari.Investiție în Mediul Rural_Fundația Vodafone România2

Pentru implementarea proiectelor, Fundatia Vodafone Romania a incheiat parteneriate strategice cu cinci organizatii neguvernamentale cu experienta in dezvoltarea de proiecte in mediul rural:

  1. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (pentru judetele: Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Maramures, Mures, Salaj, Sibiu, Satu Mare, Teleorman)
  2. Fundatia Mereu Aproape (pentru judetele: Cluj, Brasov, Olt, Arges, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea)
  3. Fundatia de Sprijin Comunitar (pentru judetele: Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati)
  4. Fundatia World Vision Romania (pentru judetele Dolj, Ialomita si Valcea)
  5. Fundatia Serviciilor Sociale Bethany (pentru judetele: Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Timis)

 

In cei 19 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din intreaga tara in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 26 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.