Fundatia Vodafone a finantat noua sectie de terapie intensiva a Spitalului Marie Curie

Fundatia Vodafone Romania a finantat cu 1,4 milioane de euro constructia unei noi sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti la Spitalul Marie Curie, din Capitala. Construita in parteneriat cu Asociatia Inima Copiilor, noua sectie are patru niveluri si o capacitate de 27 de paturi, suprafata totala fiind de 1600 metri patrati. Noua sectie de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie dispune acum de incaperi individuale pentru fiecare pacient, dotate cu gaze medicale, climatizare si monitorizare individuala, spatii speciale pentru parinti, dar si de un spatiu de training, spatii pentru personalul medical, pentru consilierea psihologica a parintilor, precum si sali de consultatie.

„Acesta este cel mai mare proiect finantat pana in prezent de Fundatia Vodafone Romania, iar ceea ce ne-a convins sa ne implicam a fost nevoia acuta a existentei unei noi sectii, cu o capacitate de primire cu mult mai mare. Profesionalismul si dedicarea partenerilor nostri au fost esentiale pentru ca noua sectie sa fie finalizata intr-un timp record si la standarde de calitate foarte ridicate, cu costuri atent controlate. Dotarile si tehnologia de ultima ora vor permite echipei medicale de la Marie Curie sa salveze si mai multe vieti”, a declarat Iñaki Beroetta, CEO Vodafone Romania.

Special pentru noua Sectie de neo-natologie, Vodafone Romania a dezvoltat o solutie de telemedicina care permite transmiterea de imagini video si parametri medicali, in timp real, pentru urmarirea semnelor vitale ale pacientilor. Implementata pe noua tehnologie 4G, solutia este o premiera tehnologica in Romania si permite accesul facil si securizat la datele medicale, de la distanta.

Astfel, medicii din sectia de terapie intensiva vor avea posibilitatea sa observe de la distanta starea pacientilor. Imaginile vor putea fi urmarite in detaliu, intrucat camerele video folosite maresc imaginea de 12 ori. Pacientii vor putea fi vazuti si monitorizati de oriunde exista o conexiune 4G sau 3G, la o calitate video exceptionala, chiar si de catre medicii din alte tari.

Vodafone a asigurat infrastructura de voce si date, precum si tablete de ultima generatie cu care au fost echipati medicii, pentru monitorizarea permanenta a pacientilor. Solutia cuprinde si un car de teleprezenta care se deplaseaza autonom in orice loc din Sectie si spital. Acest car poate face transmisiuni de voce si date oriunde in lume si poate fi conectat la ecograf sau la computer pentru a transmite in mod securizat datele pacientilor sau imagini ale acestora.

Investitia totala in constructia si amenajarea noii Sectii de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie s-a ridicat la 2.165.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.