Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Fundaţia Vodafone: 1.000 de servicii stomatologice pentru pacienți sociali

Vodafone- servicii-stomatologiceFundaţia Vodafone Romȃnia  a sustinut financiar, cu un buget de 72.000 de lei, peste 1.000 de servicii stomatologice, în cele 2 policlinici sociale pe care le gestionează Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria.

În contextul pandemiei, peste 1.000 de pacienți sociali ai Policlinicii Sociale Baba Novac și ai Clinicii Sala Palatului au fost privați de servicii stomatologice indispensabile lor, alternativele pentru pacienții fără posibilități materiale fiind deficitare atât în București, cât și la nivelul întregii ţări.

Sprijinul financiar acordat de Fundația Vodafone România a făcut posibil ca, dintre aceştia, 308 pacienți fără venituri și 185 de pacienți cu posibilități financiare reduse să își reia tratamentele în condiții de siguranță și să beneficieze de servicii stomatologice de înaltă calitate, începând de la proceduri de bază și ajungând până la chirurgie, protetică sau ortodonție.

Angela Galeta, Project Manager Corporate Social Responsibility – Senior, Vodafone RomaniaSituațiile dificile, așa cum este această pandemie, afectează în mod special categoriile vulnerabile. Fundațiile noastre se află la a doua colaborare care vine în sprijinul pacienților ce fac parte din categorii defavorizate, oferindu-le servicii medicale integrate, de calitate și accesibile, ca alternative atât la sistemul de sănătate public, cât și la cel privat.”- Angela Galeța, Director al Fundației Vodafone România: 

Policlinica Socială Baba Novac a luat naștere în urmă cu 10 ani, din dorinţa de a veni în sprijinul familiilor dezavantajate prin proiecte medicale și educaționale sustenabile și este destinată exclusiv persoanelor fără venituri și asigurări medicale, în timp ce Clinica Sala Palatului, proiect de antreprenoriat socio-medical, oferă servicii medicale la prețuri reduse persoanelor cu venituri mici, bazându-se pe contribuția celor care plătesc prețul întreg al consultațiilor și tratamentelor efectuate în clinică.

În București există zeci de mii de oameni fără venituri și fără asigurări sociale care nu îşi permit aproape niciun fel de serviciu medical, cu atât mai puțin pe cele stomatologice. În plus, în această perioadă, costurile produse de măsurile suplimentare obligatorii pentru protejarea pacienților și a medicilor au depășit cu mult posibilitățile noastre de finanțare, de aceea suntem extrem de recunoscători partenerilor noștri care aleg să ne susțină atunci când nevoia este cea mai mare și împreună cu care reușim să servim cât mai mulți pacienți nevoiași.” – Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

Policlinicile dispun de 5 cabinete și propriul centru de radiologie, iar 20 de medici stomatologi acoperă o paletă largă de servicii dentare, cum ar fi: tratamentul de urgență al traumatismelor dento-alveolare, tratamentul cariei, detartraj, endodonție, paradontologie, pedodonție, chirurgie, protetică și ortodonție, oferind șansa la o viață normală miilor de pacienți care le-au călcat pragul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...