Fundatia Vodafone a investit peste 20 de milioane de euro si a sprijinit peste 650.000 de beneficiari

Fundatia Vodafone 1Fundatia Vodafone Romania a investit in ultimii 17 ani peste 20 de milioane de euro in proiecte desfasurate cu peste 600 de organizatii non-guvernamentale, pentru peste 650.000 de beneficiari. De la infiintarea sa, in 1998, si pana astazi, Fundatia a finantat 848 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale din toata tara. Fundatia_vodafoneDirectiile strategice ale Fundatiei Vodafone Romania sunt in continuare sanatatea si educatia, dar au fost adaugate si partea de servicii sociale, interventii in situatii de urgenta si voluntariatul.

Florina Tanase, Director Legal and External Affairs, Vodafone RomaniaFiecare an inseamna pentru noi mii de fapte bune, noi destine schimbate si multe vieti salvate. In 17 ani am ajuns sa avem peste 5.100 de voluntari din randul angajatilor Vodafone carora li se alatura anual si Voluntarii de Profesie. Mai mult, am extins programul Mobile for Good, cu alte 8 proiecte noi, ajungand la un total de 19 proiecte. In cei 17 ani de activitate am beneficiat de tehnologia mobila si de inovatiile specifice acestui domeniu si le-am utilizat pentru a oferi solutii multor probleme din comunitate. Ma refer aici la proiecte ca:    telemedicina copilului insulinodependent, un helpline pentru persoanele varstnice, sau tehnologia ca instrument de fundraising. Ne bucura faptul ca suntem un real  sprijin pentru comunitatea civila, pentru beneficiarii si ONG-urile din Romania. Datoram acest lucru donatorilor si voluntarilor din randul angajatilor Vodafone Romania, dar si sutelor de oameni inimosi pe care i-am intalnit in organizatiile partenere, carora le multumim, cu aceasta ocazie,” a spus Florina Tanase, Director Legal and External Affairs, Vodafone Romania si Membru in Consiliul de Administratie al Fundatiei Vodafone Romania.

Sub umbrela programului Mobile for Good, Fundatia Vodafone finanteaza, in toate cele 28 de tari in care este prezenta, proiecte care folosesc tehnologia mobila pentruVodafone rezolvarea problemelor sociale presante, pentru a creste calitatea vietii oamenilor si pentru a mobiliza schimbarea sociala.

Programul Mobile for Good beneficiaza de acces la reteaua si serviciile Vodafone si a debutat cu proiecte care au venit in sprijinul a trei categorii de beneficiari: persoane care au diabet de tip I sau II, batrani care au nevoie de ingrijire medicala la domiciliu si tineri cu dizabilitati intelectuale care participa la competitii sportive.

Anul acesta, Fundatia Vodafone Romania a continuat cele 11 proiecte aflate deja in curs de desfasurare ca parte a programului “Mobile for Good” si a adaugat proiecte noi, ajungand la un numar total de 19 proiecte. Bugetul alocat a fost de 804.500 euro. Proiectele lansate in acest an includ:

  • Tehnologia ca instrument de fundraising
  • Tehnologie pentru persoane cu deficiente de auz si de vedere
  • Telemedicina copilului insulinodependent
  • Helpline pentru persoanele varstnice
  • Tehnologie pentru pacientii cardio din mediul rural
  • Tehnologie pentru copiii cu epilepsie, autism, sau boli grave
  • Tehnologie pentru operatiile de transplant
  • Tehnologie pentru managementul plagilor

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.