Fundatia Vodafone a prelungit inscrierea in programul “Fondul pentru Fapte Bune”

Fundatia Vodafone Romania a prelungit cu inca o saptamana – respectiv pana pe 18 august 2013,  inscrierea in programul de finantare “Fondul pentru Fapte Bune”. Fondul pentru Fapte Bune se adreseaza organizatiilor neguvernamentale (asociatii, fundatii sau federatii) care dezvolta proiecte menite sa aduca o schimbare reala, in domeniile educatie si sanatate. Valoarea finantarii acordate unui singur proiect poate fi cuprinsa  intre 1.000 si 30.000 euro, iar suma totala destinata acestui program de finantare este de 300.000 de euro.  In cele doua saptamani de la lansarea programului, s-au inscris peste 120 de proiecte.

“Fondul pentru Fapte Bune a fost constituit in acest an special pentru a marca aniversarea de 15 ani a Fundatiei, din dorinta de a oferi sprijin si altor organizatii decat cele sustinute traditional de Fundatia Vodafone Romania. Astfel, noul calendar al programului de finantare este urmatorul: 18 iulie – 18 august 2013: inscrierea online a proiectelor (termenul limita pentru completarea online a aplicatiilor este 18 august 2013, ora 18:00);  19 august – 30 august 2013: evaluarea proiectelor inscrise in concurs; septembrie 2013: anuntul public al rezultatelor”, spun reprezentatii Fundatiei Vodafone.

La acest fond de finantare pot avea acces doar organizatiile si institutiile inregistrate legal in Romania.  Proiectele pot acoperi zone diferite, de la cresterea calitatii serviciilor medicale intr-o institutie medicala, sau oferirea de servicii publice de asistenta medicala pentru categorii defavorizate, pana la imbunatirea accesului la educatie sau cresterea calitatii procesului de invatamant.

Evaluarea proiectelor propuse spre finantare va fi realizata de o echipa formata din membri ai Board-ului Fundatiei Vodafone Romania si ai echipei Fundatiei. Printre criteriile de selectie se numara:  concordanta cu misiunea Fundatiei Vodafone Romania si cu domeniile finantate prin acest fond (educatie, sanatate), originalitatea, relevanta (proiectul raspunde intr-o cat mai mare masura nevoii/ problemei identificate), impactul (vor avea prioritate, spre exemplu, proiectele care se desfasoara pe o arie geografica mai mare si cu un numar mare de beneficiari), alocarea eficienta a resurselor (umane si financiare), sustenabilitatea sau vizibilitatea proiectului.

Pentru mai multe informatii si inscrieri click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.