Fundatia Vodafone a reabilitat toate cele 41 de centre de transfuzie sanguina din tara

Vodafone_REact_Centrul_de_transfuziiFundatia Vodafone Romania, in parteneriat cu Asociatia React, a modernizat toate cele 41 de centre de transfuzie sanguina din tara, prin programul „O sansa pentru viata”.

Actiunile proiectului au constat in renovarea spatiilor care formeaza traseul donatorului din centre si in dotarea cu echipamente medicale moderne, scaune de recoltare sau mobilier nou, in functie de nevoile fiecarei unitati.

In total, investitia Fundatiei Vodafone Romania in modernizarea celor 41 de unitati s-a ridicat la 1 milion de euro.

Peste 400.000 de persoane au donat sange in urma renovarii si dotarii cu echipament medical a centrelor din tara, prin programul national „O sansa pentru viata”, reusind sa salveze mai mult de 830.000 vieti.

Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania 2015Renovarea si dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzie din tara a fost una dintre prioritatile noastre de investitie in domeniul sanatatii. Ne bucuram sa sarbatorim incheirea cu bine a acestui proiect si sa vedem cum investitia noastra se traduce in cresterea numarului de donatori care pot salva vieti, mai ales al celor care doneaza periodic sange. Sanatatea este unul dintre cei patru piloni strategici ai activitatii Fundatiei Vodafone Romania, alaturi de educatie, servicii sociale si voluntariat. Fiecare proiect inchInfographic-Centre de Transfuzieeiat cu succes inseamna pentru noi vieti salvate, imbunatatirea accesului la servicii de sanatate si bucuria pe care o aducem oamenilor din intreaga tara, mai ales celor din comunitatile defavorizate”, a declarat Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

Programul „O sansa pentru viata” a demarat in 2008 printr-o serie de actiuni anuale de informare si educare in legatura cu importanta donarii benevole si periodice, continuand cu mai multe campanii mobile de donare de sange. In 2014, pornind de la nevoia de a asigura conditii corespunzatoare de prelevare sanguina, cu scopul de a incuraja potentialii donatori, programul s-a extins prin adaugarea componentei axate pe renovarea si dotarea centrelor de transfuzie. Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti a fost primul care a beneficiat de acest program, in perioada 2014 – 2015, fiind si cel mai mare din Romania Alte sapte centre din tara au intrat in program in 2015, zece centre in 2016 si 23 de centre pana in 2018.

„O sansa pentru viata” a devenit de-a lungul anilor cel mai mare program national de donare de sange din Romania.Pe langa sprijinul acordat celor 41 de centre de transfuzie din tara, programul „O sansa pentru viata” a inclus numeroase campanii mobile de donare de sange. Astfel de campanii au avut loc si pentru angajatii Vodafone Romania, acestea mobilizand peste 6.000 de donatori din companie. In plus, alte peste 40 de companii partenere s-au alaturat acestei initiative care sustine donarea de sange.

De asemenea, in urma programului, centrele de transfuzie sanguina din Romania au inregistrat scaderea mediei de varsta a donatorilor la nivel national, pentru prima data dupa 1989. La ora actuala, 30% din sangele donat provine de la donatori tineri fideli.

1 Response

  1. Cosmina spune:

    O actiune foarte frumoasa. Romania are mare nevoie de investitii in acest sector.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.