Fundatia Vodafone a selectat cei 17 “Voluntari de profesie” din acest an

Fundatia Vodafone Romania a selectat 17 persoane care vor fi “Voluntari de Profesie” in intervalul octombrie 2013 – aprilie 2014, in cadrul celei de-a patra editii a programului. Fundatia Vodafone va asigura salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative, pentru ca acestia sa se poata dedica in totalitate proiectelor pe care le vor desfasura, la ONG-urile pentru care au optat. Voluntarii selectati au varste cuprinse 18 si 48 de ani, si sunt de profesie economisti, profesori, pedagog social, agent de vanzari, inginer electronist, pictor, asistenti sociali si studenti. Cei 17 voluntari vor desfasura in cadrul ONG-urilor programe de sanatate, educatie, prevenirea abandonului scolar, avand ca beneficiari un numar mare de copii dezavantajati si persoane cu boli incurabile.

Voluntarii de profesie din acest an sunt: Maria Culescu, Asociatia M.A.M.E; Alexandra Raureanu, Asociatia Romana impotriva Leucemiei; Anca Lazar, Fundatia Dezvoltarea Popoarelor; Dan Brad, Asociatia Catharsis Brasov; Ioana Anca Ivancea, Asociatia Habitat for Humanity Romania; Ioana Amalia Terceanu, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei; Gabriel Victor Baclea, Asociatia Diaconia Ajutor International; Jean-Baptise Odobestianu, Fundatia Terre des Hommes; Raluca Buzea, Fundatia Vodafone Romania; Stefan Ciprian Timofte, Asociatia Audiosofia; Ionut Cristian Vuta, Fundatia Sfantul Sava de la Buzau; Mihaela Butnaru, Asociatia Socola Iasi; Catalin Andrei Petrescu, Asociatia Centrul de Performanta Before & After School Conil; Adian Ailincai, Fundatia de Sprijin Comunitar; Raluca Adriana Muntean, Aociatia S.M. Speromax Alba; Lazslo Bodor, Fundatia HOSPICE Casa Sperantei si Valentina Laura Toma, Asociatia Raza de Soare Iernut.

Castigatorii au fost selectati de un juriu format din membrii Board-ului si din echipa Fundatiei Vodafone Romania.Programul „Voluntar de profesie” se adreseaza persoanelor care si-au dorit dintotdeauna sa lucreze intr-o organizatie non profit si sa sustina in mod direct o anumita activitate sociala, dar nu au avut timpul sau posibilitatea financiara de a se dedica in totalitate acestei cauze. In acelasi timp, programul vine in sprijinul ONG-urilor care au nevoie de forta de munca specializata, dar care nu pot sustine costurile salariale. Beneficiarii finali sunt persoanele aflate in grija organizatiilor non-profit: copii, batrani, persoane cu probleme de sanatate sau dezavantajate.

“Voluntar de profesie” a fost lansat de Fundatia Vodafone Romania in 2010. In cei trei ani, 48 de voluntari au lucrat pentru organizatii non profit din toata tara, efectuand un numar de 16.000 de ore de voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.