Fundatia Vodafone aloca 333.000 de lei pentru educatia a 155 de copii defavorizati

 VodaFONE - Scoala dupa scoala 01Fundatia Vodafone Romania aloca 333.000 de lei pentru a sprijini 155 de copii din diferite categorii vulnerabile din mediul rural sa beneficieze de activitati de tip „scoala dupa scoala”. Activitatile fac parte din proiectul „Educatie pentru Schimbare”, implementat de Fundatia World Vision Romania cu sprijinul financiar al Fundatiei Vodafone Romania.

Proiectul „Educatie pentru Schimbare” a demarat in vara anului 2016 cu scopul de a reduce abandonul scolar in randul copiilor din mediul rural aflati in dificultate si este finantat de Fundatia Vodafone Romania prin „Programul Strategic de Investitie in Mediul Rural”. Copii din judetele Dolj, Ialomita si Valcea participa gratuit la acvODAFONE Scoala dupa scoala 02tivitati de tip „scoala dupa scoala” desfasurate in cinci centre create in cadrul acestui proiect, dotate cu mobilier adecvat, cu echipamente IT si cu materiale educationale. Activitatile includ rezolvarea temelor, meditatii pentru imbunatatirea rezultatelor scolare, formarea unor deprinderi si abilitati – socializare, lucru in echipa, cresterea stimei de sine, igiena, protectia mediului, teatru, dans si ansamblu folcloric. De asemenea, copiii beneficiaza de o masa calda sau de un pachet cu alimente.

Proiectul „Educatie pentru Schimbare” este implementat cu ajutorul a trei ONG-uri locale si a doua grupuri de initiativa, care beneficiaza de un program integrat de asistenta si pregatire pentru organizarea activitatilor din centrele „scoala dupa scoala”. Astfel, 15 cadre didactice care lucreaza cu copiii in cele cinci au urmat doua cursuri de formare, in cadrul carora au fost abordate teme precum metode nonformale de lucru cu copiii, mobilizare comunitara pentru asigurarea sustenabilitatii proiectelor si managementul voluntarilor care desfasoara activitati cu copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.