Fundatia Vodafone finanteaza cu 350.000 euro proiecte de educatie, sanatate si servicii sociale

Vodafone_Fondul_pentru_Fapte_BUne_2014Fundatia Vodafone Romania a lansat a doua editie a programului de finantare “Fondul pentru fapte bune”, in valoare totala de 350.000 euro, cu 50.000 euro mai mult decat anul trecut. Programul de finantare este de tipul “cerere de propuneri” si se adreseaza organizatiilor neguvernamentale (asociatii, fundatii sau federatii) care doresc deruleze proiecte menite sa imbunatateasca domeniile educatiei, sanatatii si serviciilor sociale. Fiecare proiect poate beneficia de finantare in valoare de pana la 70.000 de euro. Proiectele eligibile pot acoperi zone diverse, cum ar fi, de exemplu: cresterea calitatii serviciilor medicale intr-o institutie medicala, imbunatirea accesului la educatie si servicii Fundatia_Vodafonepublice de asistenta medicala pentru categoriile defavorizate, cresterea calitatii procesului de invatamant, prevenirea abandonului scolar si familal sau oferirea de servicii sociale pentru categorii defavorizate.

Angela Galeta_Director_Fundatia Vodafone Romania“Anul acesta am crescut valoarea “Fondului pentru Fapte Bune” pentru a oferi sanse de implementare cat mai multor proiecte. Asteptam si in acest an propuneri de proiecte interesante, cu impact in comunitate. Anul trecut am primit 384 de aplicatii si, dintre cele 222 aplicatii eligibile, am ales noua proiecte, care au fost implementate, cu sprijinul nostru, in Bucuresti, Cluj Napoca, Baia Mare, Voluntari, precum si in comunitatile rurale din judetele Bacau, Botosani, Buzau, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea”, a declarat Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

Evaluarea proiectelor propuse spre finantare va fi facuta de o echipa formata din membri ai Consiliului de Administratie si ai echipei Fundatiei Vodafone Romania. Printre criteriile de selectie se numara: concordanta cu misiunea Fundatiei Vodafone Romania si cu domeniile eligibile pentru aceasta runda de finantare (educatie, sanatate, servicii sociale), originalitatea, relevanta, alocarea eficienta a resurselor umane si financiare, sustenabilitatea sau impactul proiectului. Vor avea prioritate proiectele care folosesc tehnologia si aplicatiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate, proiectele care se desfasoare pe o arie geografica extinsa si cele cu nu numar mare de potentiali beneficiari

Inscrierea proiectelor se poate face online, pe site-ul fundatiei pana pe 11 septembrie 2014. Ulterior, intre 12 septembrie si 3 octombrie 2014 va avea loc evaluarea proiectelor inscrise in concurs, iar in luna octombrie se vor anunta castigatorii.

Fundatia Vodafone Romania a lansat “Fondul pentru fapte bune” in anul 2013, pentru a marca aniversarea a 15 ani de activitate si din dorinta de a oferi sprijin si altor organizatii decat celor sustinute in mod traditional.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.