Fundatia Vodafone investeste 90.000 euro in proiectul „Fondul Special pentru Copii”

Fundatia Principesa MargaretaFundatia Vodafone Romania si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei au lansat proiectul „Fondul Special pentru Copii” care face parte din Programul Strategic de investitie in mediul rural, lansat de Fundatia Vodafone Romania in luna martie. Proiectele depuse trebuie sa contina o componenta puternica de implicare a comunitatii si sa faciliteze copiilor din comunitate accesul la educatie prin activitati educationale de tip scoala dupa scoala. Durata de desfasurare a unui proiect poate fi de pana la 8 luni, in intervalul 1 septembrie 2015 – 30 aprilie 2016. Aplicantii vor completa o cerere de finantare si un buget disponibile pana la data de 22 iulie 2015. Evaluarea proiectelor inscrise in concurs pe baza criteriilor mentionate in Regulament va avea loc in perioada 23 iulie – 19 august. Fundatia Principesa Margareta_Fondul specialCererile de finantare vor fi evaluate de catre o comisie formata din membri ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei si ai Fundatiei Vodafone Romania. Anuntarea proiectelor care vor primi finantare va avea loc la sfarsitul lunii august 2015.

Prin aceasta runda de finantare, cele doua fundatii doresc sa selecteze proiecte care sa asigure un viitor mai bun si o educatie adecvata pentru elevii proveniti din mediul rural si urban. Fondurile alocate pentru acest proiect de catre Fundatia Vodafone Romania sunt de 90.400 euro.

Proiectul „Fondul Special pentru Copii” demareaza prin initierea unei runde de finantare in 14 judete: Bistrita Nasaud, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Maramures, Prahova, Valcea, Teleorman si Tulcea, prin care ONG-uri locale mici din comunitati cu pana la 30.000 de locuitori, din judetele mentionate, pot aplica, pentru a obtine finantari de pana la 2.000 euro pe proiect. In plus, prin acest proiect, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei ofera sprijin si suport financiar in valoare de 30.000 euro pentru 100 de copii si tineri aflati in dificultate din comunitatile mai sus mentionate.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Programul Strategic de investitie in mediul rural, lansat de Fundatia Vodafone Romania in luna martie a fost extins la nivelul intregii tari in luna iunie si isi propune sa sustina educatia, sanatatea si serviciile sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania. Suma investita de Fundatia Vodafone Romania pentru acest program este de 653.645 euro.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.