Fundatia Vodafone: Investitii de 2,5 milioane de lei, in ultimul an, in proiecte care folosesc tehnologia

Asociatia Sprijin pentru DiabetIn ultimul an, Fundatia Vodafone Romania a investit 2,5 milioane de lei, prin programul Connecting for Good, in proiecte care folosesc tehnologia mobila pentru rezolvarea unor probleme in domeniile sanatatii si serviciilor sociale.

Implicarea fundatiei a contribuit la atragerea unor investitii de inca 1,6 milioane de lei in proiectele finantate, sub forma de co-finantare, donatii si prestari de servicii pro-bono.

Sapte proiecte au beneficiat de investitia de 2,5 milioane de lei din ultimul an, care au ajutat 8.000 de copii, adulti si varstnici din toata tara care au probleme de sanatate, necesita ingrijire medicala la domiciliu ori sunt supusi unui risc de izolare sociala, precum si familiile acestora, psihologii si psihopedagogii cu care lucreaza.

Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania 2015Connecting for Good este unul dintre cele mai importante programe prin care Fundatia Vodafone Romania isi indeplineste misiunea de a folosi tehnologia pentru a schimba in bine vietile oamenilor. In cei sase ani de la lansare, Connecting for Good a finantat pana in prezent 55 de proiecte cu o suma totala de aproape 18 milioane de lei, prin care am ajuns la peste 470.000 de persoane din toata tara”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Cele sapte proiecte au fost derulate cu ajutorul organizatiilor partenere Asociatia Smiling Faces Romania, Asociatia Sprijin pentru Diabet, Fundatia de Sprijin Comunitar, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Asociatia Help Autism, Fundatia HOSPICE Casa Sperantei si Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis.

Printre proiectele implementate in ultimul an cu ajutorul programului Connecting for Good se numara:

  • dotarea sectiei de ORL a Spitalului de Copii Doctor Victor Gomoiu din Bucuresti cu aparatura chirurgicala performanta si cu o solutie de telemedicina;
  • infiintarea primului centru de telemedicina pentru diabetul pediatric;
  • „Butonul care salveaza vieti” pentru varstnici imobilizati la domiciliu,
  • Telefonul Varstnicului, care ofera consiliere si suport emotional persoanelor in varsta;
  • aplicatia www.eduaba.ro pentru monitorizarea copiilor cu autism pe durata terapiei si a procesului de recuperare;
  • dotarea a doua camere de recuperare din Bucuresti si Brasov cu echipamente de ultima generatie pentru copii cu boli incurabile;
  • implementarea unei solutii de telemedicina pentru pacienti din zone rurale dezavantajate din Timis si Caras-Severin.

In cei 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, varstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 28 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.