Fundatia Vodafone: Parintii pot detecta timpuriu tulburari din spectrul autismului

Fundatia Vodafone-Fundatia Vodafone Romania si Asociatia Autism Baia Mare au lansat proiectul ”SEARCH TSA” derulat in parteneriat cu Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist- FEDRA si Societatea Nationala de Medicina Familiei. Prin intermediul acestuia, parintii din Romania au la dispozitie o platforma de screening pentru a identifica un potential risc de tulburare din spectrul autismului la copiii lor. Perioada de implementare a proiectului este august 2015–august 2016. Proiectul “SEARCH T.S. Fundatioa Vodafone - poze copii 4 A. – Screening, Evaluare, Interventie Personalizata si Informare pentru Tulburari din Spectrul Autist” este finantat de Fundatia Vodafone Romania, prin programul „Mobile for Good”. Sustinerea financiara necesara derularii acestui proiect este de aproximativ 55.000 euro din care peste 45.000 euro reprezinta investitia Fundatiei Vodafone Romania.

Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania 2015„Estimarile care se bazeaza pe incidenta la nivel european spun ca in Romania exista probabil 200.000 de persoane cu autism. Dintre acestea, numai 7.000 apar in statistici. Proiectul nostru, desfasurat sub umbrela Mobile for Good, propune solutii pentru implementarea unui set de masuri inovatoare de screening, evaluare, interventie personalizata si informare. Sunt elemente importante in special pentru copiii care sufera de tulburari din spectrul autismului si pentru care diagnosticarea si tratamentul incepute cat mai devreme sunt esentiale,” a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Proiectul are mai multe componente:

  • Platforma de screening www.searchtsa utilizata de catre parinti si medici de familie pentru depistarea precoce a autismului la copiii cu varste intre 2 si 4 ani;
  • Platforma cu teste de evaluare standardizate utlizata de catre psihologi pentru evaluarea copiilor cu varste intre 16 luni si 18 ani;
  • Call center national – HELPLINE AUTISM – 0800 500 288, linie gratuita care vine in sprijinul familiilor ce se confrunta cu aceasta problema dar si al altor categorii de actori sociali care vin in contact cu copiii;
  • 50 de jocuri care ofera o interfata foarte utila si motivanta in interventiile terapeutice si educationale destinate copiilor cu autism.

Mobile for Good a fost lansat in Romania in 2012 si este un program strategic al Fundatiei Vodafone Romania prin care se deruleaza 19 proiecte, cu o valoare cumulata de 860.000 de euro si care se adreseaza unui numar total de 16.735 de beneficiari.
Sub umbrela programului Mobile for Good, Fundatia Vodafone finanteaza, in toate cele 28 de tari in care este prezenta, proiecte care folosesc tehnologia mobila pentru a rezolva probleme sociale presante, pentru a imbunatati viata oamenilor si a genera schimbarea in societate.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.