Fundatia Vodafone: Persoanele cu deficiente de vedere circula mai usor cu mijloacele de transport in comun

Tandem 2 Fundatia Vodafone Romania a finantat cu peste 400.000 de lei, prin programul Connecting for Good, proiectul Smart Public Transport. Datorita acestuia, persoanele cu deficiente de vedere din Bucuresti se pot deplasa mai usor cu mijloacele de transport in comun de suprafata.

Proiectul s-a derulat in perioada ianuarie 2015 – iunie 2017, timp in care s-au montat 1.100 de dispozitive speciale, numite iBeacon, in toate autobuzele si troleibuzele din flota RATB.

Solutia Smart Public Transport a fost dezvoltata pentru a ghida persoanele cu dizabilitati vizuale in folosirea retelei de transport public de suprafata, fara ajutorul unui asistent personal si fara a depinde de interventia altor oameni din jur.

Dispozitivul iBeacon montat pe mijlocul de transport emite in mod continuu un semnal si comunica prin intermediul unei aplicatii mobile cu smartphone-ul. Atunci cand autobuzul sau troleibuzul respectiv ajunge la o anumita distanta de utilizatorul aflat in statie, telefonul acestuia primeste o notificare prin care este anuntat ca mijlocul de transport pe care il asteapta se apropie.

Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania 2015In Bucuresti locuiesc peste 5.000 de persoane cu deficiente de vedere, iar din estimarile noastre, 900 dintre acestea circula in mod curent cu mijloacele de transport public. In acest moment, aplicatia noastra este utilizata deja de peste 400 de persoane. Ne bucuram sa vedem ca acest proiect pe care l-am selectat in cadrul rundei de finantare Connecting for Good s-a incheiat cu bine si deja le asigura acestor persoane sprijinul de care au nevoie”, a declarat Angela Galeta, directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Aplicatia mobila are integrat si un modul GPS prin care il anunta pe utilizator ce statie urmeaza pe traseul de circulatie si conexiunile disponibile cu alte mijloace de transport. Aplicatia poate fi descarcata gratuit de pe platformele iOS si Android.

Solutia mobila  este implementata de Asociatia Tandem, in parteneriat cu RATB si Primaria Municipiului Bucuresti.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.