Fundatia Vodafone: peste 1000 de copii vor primi cadourile pe care i le-au cerut lui Mos Craciun

Cadouri- Scrisori pt Mos Craciun 1Peste 1.000 de copii din centre sociale si de plasament aflate in 26 de comunitati defavorizate din intreaga tara vor primi cadourile pe care si le doresc de Craciun, in cadrul caravanei „Scrisori pentru Mos Craciun”.

Cei mai multi copii, 339, se afla in comunitati din regiunea de vest a tarii. Donatiile totale stranse anul acesta pentru cadouri au ajuns la aproape 78.000 de euro.

In cadrul actualei editii a programului, angajatii din opt companii si organizatii neguvernamentale s-au alaturat Fundatiei Vodafone Romania ca parteneri donatori si au pregatit cadouri pentru 318 copii din cei 1.000.

Pentru a-i transmite ce isi doresc, cei mici i-au scris Mosului, iar scrisorile lor au fost colectate de echipa caravanei, apoi scanate si incarcate intr-o aplicatie special creata pentru acest program, astfel incat sa poata fi citite de voluntari. Cadourile vor ajunge la copii in cadrul a cinci evenimente regionale, pe care Fundatia Vodafone Romania le va organiza in aceasta perioada in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta si Iasi, ultimeleCadouri- Scrisori pt Mos Craciun 2 trei orase fiind pentru prima data incluse in program in 2017.

Pentru a strange dorintele puse pe hartie de toti cei 1.000 de copii, caravana „Scrisori pentru Mos Craciun” a parcurs aproape 4.000 de km in doua saptamani, trecand prin Bucuresti si 16 judete ale tarii – Alba, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Buzau, Cluj, Constanta, Gorj, Iasi, Ilfov, Prahova, Suceava, Timis, Tulcea si Vrancea. Pana la finalul editiei 2017 a programului, caravana va ajunge la 12.000 de km parcursi, in total, anul acesta.

Aflat la a opta editie in 2017, programul national „Scrisori pentru Mos Craciun” s-a extins de la an la an, prin parteneriate derulate pana acum cu peste 100 de organizatii neguvernamentale din toate regiunile tarii, acoperind tot mai multe comunitati defavorizate. Anul acesta, Fundatia Vodafone Romania a reusit sa adauge opt comunitati noi pe harta caravanei, numarul copiilor care vor primi cadouri de la Mos crescand astfel cu 400 fata de 2016.

Din 2010, anul in care a fost lansata, pana acum, caravana „Scrisori pentru Mos Craciun” a ajuns la 3.100 de copii din medii defavorizate din toata tara.

Valoarea totala a donatiilor facute in toti acesti ani de voluntari pentru cadourile micutilor se ridica la aproape 200.000 de euro.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.