Fundatia Vodafone: Peste 1000 de pacienti consultati de Caravana cu Medici

Caravana cu medici (2) In cadrul proiectului „Caravana cu medici” au fost consultati peste  1.000 de pacienti din mediul rural. Afectiunile cel mai des intalnite in cadrul consultatiilor au fost cele cardiovasculare, peste 30% dintre pacienti suferind de hipertensiune arteriala cu factori de risc asociati pentru infarct miocardic sau accidente vasculare cerebrale.

Proiectul prevede ca echipe de 25-30 de medici si studenti la medicina sa se deplaseze in satele din intreaga tara pentru a investiga si trata locuitorii care nu au acces la analize si servicii medicale adecvate.

Programul, apartinand Asociatiei Caravana cu Medici, este sprijinit de Fundatia Vodafone Romania din 2016, bugetul total alocat pana acum ajungand la peste 350.000 de lei, din care aproape 180.000 de lei pentru etapa desfasurata in 2017.

In prezent, in activitatile Asociatiei Caravana cu Medici sunt implicati peste 800 de medici si studenti voluntari activi.Caravana cu medici (1)

Anul trecut, „Caravana cu Medici” a ajuns in 12 localitati rurale din 10 judete ale tarii – Alba, Arges, Bihor, Botosani, Cluj, Iasi, Mures, Prahova, Teleorman, Vaslui, dar si in Bucuresti si a efectuat peste 1.400 de analize, consultatii si investigatii medicale ample – analize bioumorale, ecografii, consultatii de medicina interna, cardiologie, pediatrie, stomatologie si oftalmologie.

Anul 2017 a marcat si startul cursurilor de prim ajutor sustinute de Asociatia Caravana cu Medici in scoli si licee. In ultimele luni ale anului, au fost organizate cursuri in unitati de invatamant din Bucuresti si Cluj-Napoca, aceasta fiind prima etapa a unei campanii care vizeaza sa abordeze in viitor si teme precum importanta alimentatiei sanatoase, efectele negative ale consumului de alcool si tutun si educatia sexuala.

De la inceputul proiectului, in 2014, pana in prezent, asociatia a ajuns la peste 4.000 de beneficiari directi din comunitati rurale izolate, oferind servicii medicale gratuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.