Fundatia Vodafone Romania a finantat proiecte in valoare de 23 de milioane de euro

Vodafone - Mobile for Good 2016 Fundatia Vodafone Romania a finantat proiecte in valoare de 23 de milioane de euro pentru 1,4 milioane de beneficiari in cei 18 ani de la infiintare. Prin programul Connecting for Good, lansat in 2012 sub denumirea Mobile for Good, Fundatia Vodafone Romania a oferit finantare pentru 38 proiecte pana in prezent, cu o valoare cumulata de 2,9 milioane de euro si cu peste 30.000 de beneficiari. Proiectele sunt selectate in urma unor runde de finantare anuale la care pot aplica ONG-urile care vor sa foloseasca tehnologia mobila pentru a sprijini educatia si sanatatea, in beneficiul persoanelor defavorizate fizic, social sau economic. Alte 55 de proiecte au fost finantate cu 650.000 de euro prin Proiectul Strategic de Investitie in Mediul Rural al Fundatiei Vodafone Romania, Vodafone_Leon Danailaprimul de asemenea amploare derulat in Romania. Lansat in 2015, proiectul a ajuns la 35.000 de beneficiari din 41 de judete si va continua si anul acesta.

Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania 2015Am implementat proiecte de anvergura in patru directii strategice: sanatate, educatie, servicii sociale si voluntariat. Unul dintre programele noastre strategice ce reunesc aceste directii este Connecting for Good, care finanteaza proiecte ce folosesc tehnologia pentru a imbunatati viata oamenilor. Prin intermediul acestui program, am reusit sa oferim primele solutii de telemedicina din Romania, pentru ambulantele SMURD, pentru copii insulodependenti, pentru pacienti cu afectiuni cardiovasculare din mediul rural, precum si pentru nou-nascuti”, a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Un alt program amplu derulat de Fundatia Vodafone in domeniul sanatatii este renovarea centrelor de transfuzie sanguina, care a cumulat investitii de 350.000 de euro pana in prezent. Demarat in 2011, programul a contribuit la renovarea a opt centre care deservesc o treime din totalul donatorilor din tara si care asigura sange pentru 291 de spitale. In 2016, centrele de transfuzii din Arad, Alba Iulia, Brasov, Constanta si Calarasi vor beneficia de renovare, iar centrele din Targu-Mures, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Bistrita si Drobeta Turnu Severin vor fi dotate cu aparatura si echipamente performante.

De asemenea, Fundatia Vodafona Romania a construit cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti din Sud-Estul Europei, in cadrul Spitalului Marie Curie din Bucuresti, proiect in care a investit 2 milioane de euro. Noul corp al spitalului are patru etaje, o capacitate de 27 de paturi, o suprafata de 1.600 mp si poate trata anual 400 de nou-nascuti.

Fundatia Vodafone Romania face parte din Fundatia Vodafone Group, organizatie internationala care activeaza de 25 de ani prin filialele sale din 27 de tari.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.