Fundatia Vodafone Romania va finanta modernizarea a 24 centre de transfuzie sanguina

Vodafone_REact_Centrul_de_transfuziiFundatia Vodafone Romania va finanta in acest an modernizarea a 24 centre de transfuzie sanguine, in cadrul Programului „O sansa pentru viata”, derulat in parteneriat cu  Asociatia React.

Vor fi modernizate centrele din Ploiesti, Targoviste, Galati, Deva, Satu-Mare, Braila, Miercurea-Ciuc, Resita, Zalau, Ramnicu-Valcea, Baia Mare, Pitesti, Botosani, Alexandria, Craiova, Barlad, Tulcea, Focsani, Piatra Neamt, Sibiu, Bacau, Campulung, Oradea si Timisoara. Opt dintre acestea, situate in Pitesti, Campulung, Ploiesti, Zalau, Satu-Mare, Sibiu, Barlad si Focsani, vor fi renovate, iar celelalte vor fi dotate cu echipamente medicale moderne.

Pe langa sprijinul acordat acestor centre, programul „O sansa pentru viata” va include in 2017 peste 20 de campanii mobile de donare de sange, desfasurate pe perioada verii peste tot in tara. Astfel de campanii vor fi organizate si pentru angajatii Vodafone Romania, precum si in alte 30 de companii partenere.

Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania 2015Odata cu cele 24 de centre in care vom merge in 2017, vom incheia programul de modernizare a tuturor centrelor de transfuzie sanguina din tara. Ne-am indeplinit astfel promisiunea facuta in urma cu trei ani, cand am demarat acest program. Renovarea si dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzii reprezinta una din prioritatile de investitie ale fundatiei in domeniul sanatatii. Acest domeniu este unul din cei patru piloni strategici ai activitatii noastre, alaturi de educatie, servicii sociale si voluntariat”, a declarat Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

Demarat in 2008, „O sansa pentru viata” a devenit cel mai mare program national de donare Foto Fundatia Vodafone Romania_42 centre transfuzie sanguina modernizate...de sange din Romania. Acesta a inceput cu o serie de actiuni anuale de informare si educare in legatura cu importanta donarii benevole si periodice, continuand cu mai multe campanii mobile de donare de sange in locuri publice, in campusuri universitare si la sediul companiilor. In 2014, programul s-a extins prin adaugarea componentei axate pe renovarea si dotarea cu echipament medical a centrelor de transfuzie. Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, cel mai mare din Romania, a fost primul care a beneficiat de acest program, in 2014 si 2015. Tot in 2015, in cadrul programului au mai fost renovate sapte centre situate in alte orase din tara, iar in 2016 alte zece centre.

Peste 620.000 de donatori de sange si pacienti au beneficiat pana acum de schimbarile produse in centrele de transfuzie sanguina in urma renovarii si dotarii lor cu echipament medical corespunzator. Dintre ei, mai mult de 414.000 de pacienti au primit sangele de care aveau nevoie pentru transfuzii. Lucrarile de renovare au acoperit pana acum peste 28.000 mp in 18 centre din tara.

Ca rezultat al programului „O sansa pentru viata”, centrele de transfuzie sanguina din Romania au inregistrat in 2016 o scadere a mediei de varsta a donatorilor la nivel national, pentru prima data dupa 1989. La ora actuala, 30% din sangele donat provine de la donatori tineri fideli.

Programul „O sansa pentru viata” a fost finantat de Fundatia Vodafone Romania cu aproximativ 1 milion de euro, in cei noua ani de la lansarea acestuia.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.