Fundatia Vodafone: Schimb de experienta intre mededicii de terapie intensiva nou-nascuti

Schimb de experienta TINN Marie Curie (2)Medicii si asistentele sectiilor de terapie intensiva nou-nascuti Constanta si Marie Curie Bucuresti colaboreaza in cadrul unui program de schimb de experienta concentrat pe practica medicala ce integreaza aplicarea solutiilor de telemedicina in ingrijirea micilor pacienti.

In cadrul programului, derulat in perioada octombrie 2017 – aprilie 2018 si structurat in sesiuni de doua si patru saptamani, 30 de medici si asistente de la Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti a Spitalului Judetean Constanta vor veni la Bucuresti pentru a lucra alaturi de echipa de la Marie Curie, folosind echipamentele moderne aflate in dotarea de aici, inclusiv solutia de telemedicina implementata in 2013 printr-un proiect sprijinit de Fundatia Vodafone Romania. Ei vor participa la toate protocoalele medicale desfasurate zilnic in sectie sub indrumarea Dr. Catalin Cirstoveanu, Seful Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti a Spitalului Marie Curie. Anual, 400 de nou-nascuti primesc ingrijire medicala la cele mai inalte standarde in sectia de la Marie Curie.

Schimbul de experienta face parte din proiectul de renovare si modernizare a Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti Constanta, prioritatea anului 2017 pentru Fundatia Vodafone Romania. Proiectul este realizat dupa modelul celui de la Spitalul Marie Curie, unde o aripa a cladirii a fost construita de la zero in 2013, tot cu sprijinul fundatiei. In urma interventiei, unitatea de la Marie Curie a devenit cea mai moderna sectie de acest tip din sud-estul Europei. Dupa modelul de la Marie Curie, si sectia de la Constanta va fi dotata cu o solutie de telemedicina care va permite transmiterea securizata de imagini si parametri medicali, in timp real si urmarirea de la distanta a semnelor vitale ale pacientilor. Prin colaborarea dintre echipele celor doua spitale se urmareste ca, in final, proiectul de succes de la Marie Curie sa fie replicat integral la Constanta, inclusiv la nivelul experientei practice de lucru cu echipamentele medicale moderne, al modelelor de buna practica in domeniu medical si in organizarea activitatii in sectie.

La finalul proiectului, noua Sectie de terapie intensiva nou-nascuti Constanta va avea o suprafata de 800 mp, o capacitate totala de pana la 26 de locuri si va fi dotata cu echipamente medicale de ultima generatie, inclusiv o solutie de telemedicina.

Proiectul de renovare a Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti Constanta este derulat printr-un parteneriat al Fundatiei Vodafone Romania cu asociatiile Inima Copiilor si Daruieste Aripi. Bugetul intregului proiect este estimat la 1,3 milioane de euro. Finantarea va fi asigurata prin campania nationala de strangere de fonduri organizata de asociatiile Inima Copiilor si Daruieste Aripi, iar Fundatia Vodafone Romania va dubla suma stransa din donatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.