Fundatia Vodafone si Merci Charity Boutique au lansat aplicatia Cabinetelor Medicale Mobile

Merci Charity Boutique_caravanaFundatia Vodafone Romania si Asociatia Merci Charity Boutique au lansat Aplicatia Cabinetelor si Unitatilor Medicale Mobile (ACUMM), prima platforma digitala de gestionare a activitatii cabinetelor stomatologice mobile.

Noul instrument va fi folosit pentru colectarea datelor necesare realizarii unui studiu national despre sanatatea orala a copiilor din zonele rurale, derulat in perioada martie–iulie 2019. Fundatia Vodafone Romania finanteaza proiectul cu aproape 170.000 de lei. 

Echipa cabinetului stomatologic mobil „Zana Merciluta”, proiect lansat de Asociatia Merci Charity Boutique, va testa platforma digitala ACUMM in urmatoarele 5 luni. Operatiunile realizate cu ajutorul plaformei sunt gestionarea pacientilor, monitorizarea accesului la servicii de tratament stomatologic in zonele rurale, identificarea afectiunilor dentare cel mai des intalnite, analizarea afectiunilor grave prevenite prin profilaxie sau in cazul carora a fost folosit tratament stomatologic si estimarea valorii interventiilor acordate copiilor folosind infrastructura cabinetului mobil. La finalul lunii iulie, datele colectate de pe teren vor fi cuprinse in studiul despre sanatatea orala a copiilor din mediul rural din Romania.

Datele preliminare colectate in perioada 1 iulie – 30 noiembrie 2018 de la aproape 350 de copii din 19 sate au indentificat faptul ca cea mai des intalnita afectiune dentara este caria, cu o medie de 3,47 carii/copil, la limita superioara a marjei medii europene. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, la varsta de 12 ani, cariile dentare afecteaza in medie intre 0,5 – 3,5 dinti. 

Programul „Zana Merciluta” a fost lansat in 2014 cu dotarea primului cabinet stomatologic mobil si a beneficiat de sustinerea Fundatiei Vodafone Romania prin programele „Voluntar de profesie” si „Fondul pentru fapte bune”. Investitia totala a Fundatiei Vodafone Romania in acest proiect se ridica pana acum la aproape 340.000 de lei. Cabinetul mobil are la activ 18 luni de consultatii pe teren, iar in urmatoarele luni isi va continua traseul prin tara urmand sa ajunga la 1.800 de copii pana la jumatatea anului 2019. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.