Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Fundaţia Vodafone sustine învățarea interactivă a limbii române

GramManiaFundaţia Vodafone Romȃnia sustine Gala GramMania 2020, ce va desemna câștigătorii „Festivalului tinerilor care vorbesc corect”.

88 de tineri cu afinități lingvistice, pasionați de exprimarea corectă și coerentă, s-au înscris la concurs și au construit știri gramaticale, pledoarii pentru cuvintele preferate și postări cu teme lingvistice. După luni de pregătiri, de căutare a tinerelor talente și de selecție, inițiatorii evenimentului au anunțat lista celor 24 de finaliști din toată țara, care vor păși în etapa jurizării finale.

Din juriu vor face parte: Irina-Margareta Nistor, Laura Mesina, Lucian Mîndruță, Oana Despa, Alice Iacobescu, Marius Manole, Sonia Simionov, Marian Staș, Victor Miron, Mihai Tudorică, Andreea Cristea, Corina Popa, Izabela Manolache, Carmen Ion și Ion Bogdan Lefter.

În cadrul galei, finaliștii secțiunii „Pledoarie pentru cuvânt” își vor susține pledoariile pentru cuvintele preferate și vor delecta publicul prin calitățile lor oratorice.

„GramMania m-a făcut să-mi fie dor de școală, să mă întorc în timp strict pentru complicatele și fascinantele ore de limba română cu doamna Pafnotescu de la Liceul „Sfântul Sava” (care fusese nevoit temporar să-și schimbe numele, în plină perioadă ateistă!) și căreia tare i-ar fi plăcut un asemenea concurs ingenios și ultra-util! Vă mulțumesc că l-ați gândit, iar participanților că au fost uluitor de inspirați!”, a declarat Irina-Margareta Nistor, critic de film, Președinte onorific al Fundației Vodafone România și jurat GramMania.

Scopul proiectului este acela de a promova și de a susține învățarea modernă, interactivă și atractivă a limbii române de către tineri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...