Fundatia Vodafone va finanta 13 centre de tip „Scoala dupa Scoala”, din mediul rural

Harta_Investitie-in-Mediu-Rural_RO-1280x720Fundatia Vodafone Romania va finanta 13 centre de tip „Scoala dupa Scoala” din localitati rurale, dar si orase mici, aflate in 12 judete din tara, in cadrul celei de-a treia editii a Programului Strategic de Investitie in Mediul Rural. In total, 500 de copii vor beneficia de activitatile acestor centre. Suma investita de fundatie in noua editie a programului, care se va defasura in perioada 1 octombrie 2017 – 30 iulie 2018, se ridica la 200.000 euro.  

Pentru implementarea celor 13 proiecte, Fundatia Vodafone Romania a selectat doi parteneri strategici, ȋn cadrul unei runde de finantare derulata ȋn luna august 2017 si adresata ONG-urilor cu experienta in proiecte implementate in mediul rural: Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, care va co-finanta proiecte in judetele Bistrita Nasaud, Neamt, Teleorman, Constanta, Maramures, Ialomita, Ilfov si Alba si  Fundatia World Vision Romania, care va sustine copii si familii defavorizate economic si social din judetele Valcea, Dolj, Ialomita, Cluj si Vaslui.

Angela Galeta_Director_Fundatia Vodafone RomaniaNe bucuram sa continuam unul dintre programele noastre strategice prin care finantam proiecte in intreaga tara. Odata cu lansarea acestei noi editii anuale, investitia totala a fundatiei in acest program ajunge 1.320.000 de euro, iar numarul de proiecte la 115. Studiul realizat de World Vision Romania confirma faptul ca unul dintre cele mai importante modele de interventie la nivelul fenomenului de abandon scolar, cu impact demonstrat asupra tuturor tipurilor de contexte educationale, este modelul de interventie integrata Scoala dupa Scoala” (SDS),” declara Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Activitatile celor 13 centre „Scoala dupa Scoala” care vor fi sustinute prin noua runda a Programului Strategic Investitie in Mediul Rural includ: activitati de remediere scolara, activitati non-formale (cercuri de lectura, campionate jocuri educationale, ateliere educatie financiara, educatie pentru cariera etc.), masa calda asigurata copiilor, in functie de nevoi, dotarea centrelor cu mobilier, echipamente IT si materiale didactice, activitati periodice de formare pentru profesori in vederea dezvoltarii de aptitudini de comunicare cu copii si metode non-formale educative, educatie parentala pentru o mai buna constientizare a importantei pe care o are educatia copiilor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.