Fundatia Vodafone va investi 360.000 euro in 7 centre de transfuzii din toata tara

Vodafone_React_O sansa_pentru_Viata_Donare de sange_2014 Fundatia Vodafone Romania si Asociatia React continua programul national „O sansa pentru viata” prin renovarea, dotarea si modernizarea a 7 centre de transfuzii din tara. Astfel, dupa renovarea Centrului de Transfuzii din Bucuresti, cel mai mare centru din tara, vor urma acum centrele din Buzau, Cluj Napoca, Giurgiu, Iasi, Slatina, Suceava si Targu Jiu. Investitia totala pe care Fundatia Vodafone Romania o va face pentru reabilitarea acestor 7 centre se ridica la 360.000 de euro. In plus, anul acesta, Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania vor sustine si renovarea bancii de sange a Centrului de Transfuzii Bucuresti si vor include 15 orase noi in cadrul campaniei mobile de recoltare sanguina. Astfel, locuitorii din orasele in care nu exista un Vodafone_REact_Centrul_de_transfuziicentru de transfuzii, cum ar fi Alexandria, Bistrita, Deva sau Tulcea vor avea de acum posibilitatea de a dona sange, in cadrul caravanelor mobile care se vor deplasa periodic.

Angela Galeta_Director_Fundatia Vodafone Romania„In cei 6 ani de cand desfasuram impreuna cu Asociatia React programul„O sansa pentru viata”, au fost organizate 756 de sesiuni de donare de sange adresate publicului larg, companiilor si institutiilor si 4 campanii de informare. In total, in cei 6 ani, 120.000 de persoane au donat sange, ceea ce a contribuit la salvarea a peste 170.000 de vieti. Totodata, am reusit impreuna sa renovam si sa dotam cel mai mare centru de transfuzii din tara (Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti). Cu aceasta noua etapa a programului nostru, investitia totala se ridica la aproximativ 800.000 de euro”, a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Mai mult, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sange (14 iunie), Asociatia React si Vodafone Romania vor desfasurat o serie de activitati de promovare a donarii de sange benevole in Bucuresti. Toti cei interesati de donarea de sange vor primit informatii si vor beneficia de o serie de analize medicale gratuite (masurarea glicemiei, hemoglobina, presiune arteriala, determinarea grupei de sange si RH).

Asociatia React si Vodafone Romania deruleaza inca din 2008 cel mai amplu program national de donare de sange din Romania – O sansa pentru viata. Programul cuprinde trei componente: campanii media de informare si constientizare cu privire la importanta donarii de sange; campanii mobile de donare de sange si proiecte de renovare si dotare a unitatilor de transfuzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.