Fundatia WINGS sustine combaterea obezitatii infantile

Fundatia WINGS va derula, pe parcursul unui an de zile, programul ”Traim Sanatos”, program ce are ca obiectiv diminuarea obezitatii infantile. Primul eveniment al campaniei – denumit “Sport & Fun” – va avea loc duminica, pe 30 septembrie, la Clubul Atlantis Fitness & Lifestile, din Pipera. Pe tot parcursul zilei se vor desfasura demonstratii si activitati sportive la care vor participa copiii si partintii din Bucuresti si de la Federatiile sportive de specialitate: fotbal, baschet, volei, rugby, handbal, badminton, tenis de masa, tenis de camp, gimnastica, lupte, arte martiale si dans sportiv. La eveniment vor fi prezenti si mari campioni ai Romaniei, printre care Cristian Gatu (handbal), Corina Ungureanu (gimnastica), Alina Dumitru (judo), Laura Badea (scrima) si Otilia Badescu (tenis de masa).

“Lipsa activitatilor sportive ale copiilor din timpul liber, faptul ca sportul a devenit o disciplina optionala la scoala, combinata cu o alimentatie nesanatoasa vor avea efecte dezastruoase asupra viitorului acestei generatii. Sanatatea unei tari depinde de sanatatea poporului sau. Impreuna putem schimba opinii, putem schimba mentalitati, putem schimba vieti. Avem aceasta datorie”, a declarat Rebeca Walter, Presedinte al Fundatiei Wings.

Pe langa activitatile sportive, in cadrul evenimentului se vor desfasura si concursuri de gatit, de desen pentru copii,activitati recreative pentru pricindei, teatru de papusi si numere de magie. In partea a doua a zilei vor fi activitati sportive dedicate adolescentilor si tinerilor, ce constau in activitati si demonstratii de Kangoo Jumps – Kinga , Mix Martial Arts, Kempo Kick, Zumba, Spinning, si un program special sustinut de un Master Trainei din strainatate. Seara se va incheia cu un concert al formatiei Directia5.

Statisticile arata ca Romania ocupa locul trei ca numar al persoanelor obeze din Europa, fiind intrecuta doar de Grecia si Iugoslavia. 25% dintre romani sunt obezi, iar 50% sunt supraponderali, avertizeaza statisticile, prevalenta fiind mai mare in randul femeilor.

Articole similare...

1 Response

  1. MARIA PAUNA spune:

    Evenimentul in sine a fost o reusita, insa motivul este unul de vis… iar pentru asta avem nevoie de aripi…
    Asteptam cu nerabdare momentul inceperii activitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.