Future Makers: Workshopuri, mentorat si finantare pentru idei de business

Paris Nikolopoulos_Coca-Cola Romania_Gala Future Makers Programul Future Makers s-a incheiat la finalul lunii noiembrie cu Future Makers Gala, in aceasta ultima etapa fiind anuntati si castigatorii competitiei de idei.

Anul acesta, Future Makers a selectat tineri cu idei de start-up-uri de viitor dintre cei peste 2000 de participanti la atelierele de antreprenoriat desfasurate in 23 de orase din tara. 55 de echipe au fost selectate sa intre intr-o etapa de incubare de 4 luni, de-a lungul carora au primit sustinere prin cursuri, mentorat, acces la resurse si, mai ales, apartenenta la comunitatea Future Makers. In cadrul finale, 35 dintre ele au ajuns in fata juruiului care a ales castigatorii.  Cele mai bune 7 echipe au primit premii de 20.000 de euro, zeci de ore de consultanta fiscala si juridica si acces la o retea globala.Future Makers Summit_28 noiembrie

Gandit sub forma unei competitii de idei de business orientate catre viitor, care inglobeaza un amplu program de mentorat pentru tineri antreprenori, Future Makers este un proiect sprijinit de Fundatia Coca-Cola si implementat de Global Shapers si Social Innovation Solutions, aflat, in 2019, la cea de-a doua editie.

”Pe masura ce activitatea noastra se dezvolta, si asteptarile societatii evolueaza. Oamenii asteapta sa vada de la companii precum Coca-Cola cum se traduce aceasta dezvoltare in valoare pentru societatea romaneasca. Programul Future Makers este exact despre asta: e despre a facilita oferirea de fonduri si, mai important de atat, de know-how catre antreprenori tineri, care vor sa gaseasca solutii pentru probleme reale. E despre a sprijini tinerii romani sa-si descopere potentialul extraordinar, spiritul de initiativa si interesul pentru antreprenoriat. In acelasi timp, este si despre noi: despre a ne expune unui mod diferit de rezolvare a problemelor si, in fond, despre a impartasi din acest spirit antreprenorial in organizatia noastra, asigurandu-ne in felul acesta ca ne pastram capacitatea de adaptare si relevanta pe piata locala si in societate, in general”, a declarat Paris Nikolopoulos, Franchise Country Manager, Coca-Cola Romania.

Marele Premiu Future Makers_DENDRO ITMarele premiu Future Makers, de 5,000 euro, a fost acordat echipei Dendro IT. Dendro IT isi propune sa raspunda tuturor problemelor care stau in calea eficientizarii procesului de gestionare durabila prin digitalizarea industriei forestiere, incepand cu digitalizarea documentelor de gestionare a transporturilor de lemn, facilitand inventarul si procesul de emitere a documentelor legale necesare.

Echipele care au castigat cate un premiu de 2,500 euro in Finala Future Makers sunt:

Ecotree: o platforma de reciclare deschisa prin care pot fi tranzactionate toate tipurile de deseuri (reciclabile, periculoase sau inutile) de catre orice generator, colector sau reciclator. Platforma contine o harta interactiva, genereaza automat toate documentele necesare procesului de colectare si reciclare, detine un modul special de licitatie si ofera o functie de optimizare a traseului pentru colectari.

Exposure VR este o aplicatie mobila care simuleaza o serie de fobii in realitatea virtuala. Exposure VR reprezinta posibilitatea de a aduce cea mai noua tehnologie in buzunarul utilizatorului obisnuit pentru a combate una din cele mai frecvente fobii, vorbitul in public.

Finplay este aplicatia mobila care ajuta familiile sa invete impreuna notiuni din domeniul financiar prin gamificare.

Glide consta intr-un sistem de statii modulare, care poate incarca biciclete si scutere electrice. Fiecare modul de statie este echipat cu un sistem fotovoltaic pe retea si stocare, pentru a sustine acest consum.

MiRenta este o aplicatie de gestionare si administrare a locuintelor inchiriate pe termen mediu si lung ce ajuta proprietarii si chiriasii sa eficientizeze documente administrative, plata chiriei sau a cheltuielilor cu utilitatile.

 

Premiul publicului de 2500 euro a fost castigat de Eco Cool Socks, o solutie ecologica de productie a sosetelor prin folosirea bumbacului reciclabil, din Craiova, ce a primit cele mai multe voturi din partea publicului – 2921, din peste 12.000 de voturi.

Pe parcursul anului 2018, Sistemul Coca-Cola in Romania a investit peste 1 milion de euro in programe pentru dezvoltarea comunitatii, inclusiv pentru sprijinirea tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.