Gabi Solomon a alergat peste 200 de km in beneficiul Salvati Copiii

Maratonistul Gabriel Solomon, membru al Ro Club Maraton, a alergat pe banda 219,23 de kilometri timp de 24 de ore, clasandu-se astfel pe locul 8 in topul celor mai bune rezultate din lume la curse similare. Actiunea s-a desfasurat in scopuri caritabile, in beneficiul programului de reducere a mortalitatii infantile “Fiecare copil conteaza”, derulat de organizatia Salvati Copiii Romania. Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2010, ne mentinem pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata de 9.8 la 1.000 de copii nascuti vii, in 2010 (conform Institutului National de Statistica).

“Ma bucur foarte mult ca prin aceasta cursa am reusit sa depasesc asteptarile. Si pentru mine a fost o provocare, dar mi-am dorit ca prin aceasta actiune sa trag un semnal de alarma in ceea ce priveste mortalitatea infantila din Romania. Consider ca fiecare dintre noi ar trebui sa faca ceva in aceasta privinta si sa se implice mai mult. Aceasta cursa reprezinta aportul meu intr-o campanie caritabila care sper sa dea o sansa in plus nou-nascutilor din Romania” , a declarat Gabriel Solomon.

Aproximativ 18.000 de euro s-au strans din donatii si sponsorizari in urma evenimentului desfasurat la Baneasa Shopping City. Desi actiunea s-a incheiat, donatiile raman deschise pe site-ul  www.42pentruosansa.ro/24h.

“As vrea sa-l felicit pe Gabriel pentru rezultatul inregistrat, dar si pentru curajul, efortul si vointa de care a dat dovada in cele 24 de ore. Este un invingator si un exemplu pentru noi toti, de aceea ne face placere sa-l numim ‚Membru de Onoare’ al organizatiei Salvati Copiii. Totodata, as vrea sa le multumesc tuturor maratonistilor implicati in cursa Relay si tuturor celor care au venit sa alerge pe banda in cursa King of Speed, contribuind astfel, prin donatii si prin exemplul personal, la sustinerea programului nostru de reducere a mortalitatii infantile ‘Fiecare copil conteaza”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Alaturi de proba sustinuta de Gabriel Solomon, in cadrul evenimentului “Alergam pentru copii” s-au mai desfasurat alte doua probe:

* Relay – in cadrul careia 12 sportivi amatori au organizat o stafeta astfel incat sa alerge cumulat cele 24 de ore. Acestia au fost: Stefan Oprina, Victor Vlad, Bogdan Agache, Florin Szomyu, Mihai Orleanu, Cirpian Balanescu, Alex Diaconu, Florin Precup, Serban Chiurlea, Andrei Gligor, Razvan Staicu, Marian Chiriac.

* King of Speed – proba de alergare de 15 minute deschisa participantilor care au dorit sa contribuie la cauza Salvati Copii. La aceasta proba si-au aratat sustinerea mai multe vedete, printre care Daciana Sarbu, Andi Moisescu, Amalia Nastase, Dana Razboiu, Cristina Pocora, Dan Cruceru, Steven van Groningen, Valeria Racila, Mircea Badea si Carmen Bruma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.