Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR ONG

Galantom.ro: Romanii au donat, in special, catre ONG-urile care au ajutat spitalele si medicii

Galantom_Infografic donatii stare de urgentaGalantom.ro a realizat o retrospectiva a modului in care au donat romanii pe platforma in perioada de izolare (15 martie – 20 mai) si a comparat rezultatele cu cele de anul trecut, din aceeasi perioada.

Astfel, in aceasta perioad s-au facut 7.231 de donatii si s-a strans suma totala de 933.893 de lei.

Din aceasta, 663.197 de lei (4.829 de donatii) au fost mobilizati doar pe proiecte legate de pandemie, inscrise pe platforma de catre 17 ONG-uri. Din suma totala adunata pentru proiecte COVID-19, 521.600 de lei s-au strans pentru proiecte care au sustinut spitalele si cadrele medicale, iar restul de 141.597 de lei a fost mobilizata de ONG-uri pentru sustinerea beneficiarilor persoane fizice afectati indirect de pandemie.

Asa cum era de asteptat, romanii au ales sa doneze in lockdown cu preponderenta catre organizatiile neguvernamentale care au ajutat spitalele si medicii din linia intai. Astfel, domeniul sanatatii a inregistrat o crestere de 33% ca numar de donatii si de 55% ca suma total adunata, fata de anul precedent. Un alt domeniu care a inregistrat o crestere semnificativa in aceasta perioada a fost protectia mediului, segment care a inregistrat o crestere de 88%, comparativ cu 2019.

In mijlocul starii de urgenta, in saptamana 6 – 12 aprilie, au fost facute cele mai multe donatii (1417), suma totala donata fiind de 212.904 de lei, adica cu 250% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Dupa luna aprilie, cand s-a inregistrat cea mai mare suma donata din istoria platformei, in luna mai a fost inregistrata o scadere, in special din cauza anularii unor evenimente sportive care aduceau destul de multe donatii, principalul eveniment fiind Semimaratonul Bucuresti.

Initiativa #scutpentruspitale a Asociatiei ZI de Bine a mobilizat suma totala de 387.875 de lei prin 17 proiecte inscrise pe platforma, strangand bani pentru spitale din Bucuresti si din tara. La nivel judetean, cele mai mari sume au fost donate catre Spitalul de copii din Botosani – 53.385 de lei – si catre Spitalul Municipal Eugen Nicoara din Reghin, care a strans donatii de 35.826 de lei.

Pandemia si starea de urgenta a venit si cu noi modalitati de fundraising. In afara de campania Daruieste ziua ta, echipa Galantom a adaptat si promovat si alte provocari de fundraising care se pot face prin prin platforma, direct de acasa. In locul evenimentelor sportive amanate, au fost incurajate provocarile sportive de acasa si evenimentele online care presupun sharing de pasiuni ori talente (workshop-uri, concerte, sesiuni de yoga, coaching) cu o componenta de fundraising. Dar vorbim si de provocari personale de 30 de zile precum renuntarea la un obicei mai putin bun, cum ar fi fumatul sau consumul de zahar, sau adoptarea unui obicei bun, cum ar fi alegerea transportului alternativ (cu bicicleta sau pe jos) in detrimentul masinii.

“Provocarea sportiva de acasa” a adus pe platforma Galantom.ro peste 70 de fundraiseri care au strans suma de 62.232 de lei dintr-un numar de 732 de donatii. O initiativa sportiva in conditii de pandemie care a mobilizat rapid fundraiseri este „Andurant Sprint Rafael 2020 – alearga si/sau doneaza pentru gratuitatea terapiilor acordate copiilor si adultilor cu dizabilitati!”. Pentru acest proiect s-au strans 45.139 de lei.

Solidaritatea din aceasta perioada a fost foarte frumos ilustrata si de comunitatea romanilor din Elvetia, care s-au implicat in strangerea de fonduri pentru a sustine spitalele din Romania cu materialele necesare. Astfel, s-au strans 27.691 de lei pentru proiectul Scut pentru spitale de la Asociatia Zi de Bine.

Donatia medie de pe platforma in perioada analizata a fost de 129 de lei, in comparatie cu 115 lei, media pe aceeasi perioada din 2019, ceea ce inseamna o crestere de 12%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...