GE si National Geographic: Joc online in care se poate proiecta un oras ecologic

National Geographic, GE si Centrul American pentru Stiinta au lansat un joc on-line in care jucatorii pot proiecta si conduce o metropola ecologica. Jocul gratuit, “Plan It Green: The Big Switch” (Planifica ecologic: Marea tranzitie), transforma jucatorii in primari si le acorda puncte pentru identificarea unor metode inteligente de generare a energiei mai curate, de reducere a impactului exercitat de oras asupra mediului. Jucatorii concureaza cu alti primari on-line pentru cel mai mare punctaj acordat oraselor.

„Elevii invata acasa si la scoala despre obiceiurile de reciclare si importanta lor pentru mediu, insa Plan It Green ajunge la un alt nivel. Printr-un joc inteligent, distractiv si intuitiv, jucatorii isi dau seama ce presupune crearea si conducerea unei comunitati. Construind cartiere mai eficiente din punct de vedere energetic, pot reduce impactul orasului lor asupra mediului si creeaza comunitati mai fericite, mai puternice”, a declarat Chris Mate, Vicepresedinte al diviziei Jocuri pentru National Geographic.

Jocul dezvoltat de Wyse Games face parte dintr-o noua initiativa denumita „Conecteaza-te! Transforma viitorul”. National Geographic, GE si Centrul pentru Stiinta au conceput programul “Conecteaza-te!” pentru a determina copiii si adolescentii sa se gandeasca la viitorul energiei si sa vorbeasca despre el.

„Am intrat in echipa GE pentru a crea o modalitate care sa permita consumatorilor de energie, in special tinerilor, sa inteleaga mai bine sistemul energetic si sa afle ce pot face pentru a contribui la formarea unor comunitati puternice si prospere. Tinerii de azi vor fi inginerii, directorii de companii de utilitati si consumatorii de energie de maine. Ne revine responsabilitatea de a-i ajuta sa construiasca cel mai bun viitor energetic pentru noi toti”, a declarat Steve Bolze, presedinte si CEO al diviziei GE Power & Water.

“Plant It Green” este un loc de joaca pentru testarea noilor idei privind alimentarea cu energie intr-un mod mai ecologic si durabil.

Pentru a incepe joaca, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.