GE va ajuta orasele Rio si Soci la organizarea Jocurilor Olimpice

Compania General Electric va ajuta orasele Soci si Rio sa raspunda cerintelor riguroase ale planificarii Jocurilor Olimpice. Rio de Janeiro va fi urmatoarea gazda a Jocurilor Olimpice de Vara din 2016, iar orasul Soci (portul rusesc de la Marea Neagra) va gazdui -peste doar 28 de luni –Jocurile Olimpice de iarna. Tehnologia GE, cum ar fi centrale electrice avansate care folosesc motoare de aeronave pentru a produce energie electrica si functioneaza pe baza de gaze naturale, va asigura energia electrica pentru Jocurile Olimpice si pentru intregul oras. Inginerii denumesc aceasta tehnologie turbine „aeroderivative”, iar GE este cel mai mare producator de astfel de echipamente din lume.

„GE este sinonim cu inovatia si tehnologia. Asa cum a facut si in Londra, GE isi va aduce la Rio si Soci expertiza in transport, productie de energie, iluminat si sanatate. GE va asigura solutii de infrastructura de cel mai inalt nivel si o mostenire durabila pentru generatiile viitoare, precum si tehnologie de varf pentru sportivi”, a declarat Reinaldo Garcia, presedinte si CEO al GE America Latina.

Jocurile Olimpice de la Rio vor constitui, din multe puncte de vedere, un eveniment de o amploare si mai mare decat cele de la Londra. Orasul va gazdui 10.500 de sportivi, cu 3.000 mai multi decat capitala britanica.

Turbinele sunt folosite in 73 de tari, dar sunt fabricate si asamblate in fabricile GE din Cincinnati, Ohio si Houston, Texas. Acestea asigura aproximativ 1.000 de locuri de munca in sectorul de productie si inginerie din SUA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.