GEAC: Peste 40 de persoane publice sustin proiectul Visele Batranilor

Visele Batranilor- GEACGrupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC) a lansat campania online “Ei suntem Noi”, care se va desfasura pe parcursul intregii luni, pentru a marca Ziua europeana a solidaritatii intre generatii. Actiunea se inscrie in proiectul de solidaritate sociala „Visele batranilor”. Peste 40 de persoane publice, actori, muzicieni, bloggeri, oameni de media, din sport au dat startul campaniei, „imbatranind” pe reteaua sociala Facebook, dandu-si foto coperta FB_Visele batranilorviata inainte pentru seniori.
Sustin campania persoane publice precum: Adelina Pasat, Albertina Ionescu, Alexandra Blas, Alexandru Bogdan, Andi Vasluianu, Andreea Anghel, Andreea Archip, Alexandra Bogdan, Andrei Cismaru, Claudiu Ciobanu, Cornel Ilie, Cristian China Birta, Cristian Florea, Cristina Niculescu, Cristina Soare, Dan Bordeianu, Dan Negru, Daniela Bojinca, Dorina Florea, George Ivascu, Dragos Asaftei, Gianina Corondan, Lacramioara Botezatu, Ligia Munteanu, Lucian Mandruta, Luminita Malanca, Madalina Rodocea, Mircea Radu, Petru Pacuraru, Marius Matache, Marius Piticariu, Mihaela Ivan, Mihai Constantin, Radu Tudor, Raluca Grigoriu, Raluca Moianu, Razvan Popescu si Flick, Valentin Coman, Victor Bucur, Vlad Dulea, Vlad Ionescu, Zoltan Lorencz.

Campaniei i s-au alaturat si BUZZer-ii de la BUZZstore, o comunitate online de comunicatori care testeaza gratuit cele mai noi produse si servicii.

In cadrul proiectului „Visele batranilor”, 30 de studenti de la facultati cu profil socio-uman si economic spun povestile de viata a 10 varstnici care au nevoie de sprijin si le indeplinesc o dorinta sau un vis cu ajutorul comunitatii de afaceri. Varstnicii provin din doua organizatii neguvernamentale de servicii sociale, Centrul Comunitar Ghencea – Asociatia Sfantul Arhidiacon Stefan si Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual. Proiectul are un buget total de 27.500 lei si este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust For Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Prin decizia Parlamentului European din anul 2008, anual, in data de 29 aprilie este marcata Ziua europeana a solidaritatii intre generatii, care isi propune sa contribuie la promovarea intelegerii si respectului intre tineri si persoanele in varsta.

In Romania, numarul persoanelor cu varsta peste 65 de ani afectate de singuratate se ridica la 645.000. Cele mai afectate sunt femeile. Un procent de 30% dintre cele cu varsta peste 75 de ani recunosc faptul ca se confrunta cu singuratatea, spre deosebire de doar 18% dintre barbati. (studiul “Situatia varstnicilor din Romania”, realizat pentru Fundatia Principesa Margareta a Romaniei de o echipa de cercetatori de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, Centrul de studiere a populatiei)

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.