GEAC: Seniorii pot fi activi pe piata muncii

WhatsApp Image 2019-10-22 at 12.47.56Trei organizatii neguvernamentale partenere, Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC), Asociatia CSR Nest si Asociatia Magic Seniors, au lansat de curand un proiect pentru oamenii aflati la varsta de argint care vor sa (mai) munceasca, sa se simta valorificati si sa fie rasplatiti pentru ceea ce stiu sa faca. Proiectul se numeste „Seniori activi pe piata muncii” si este finantat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow.

Pana la finalul lunii decembrie a acestui an vor fi organizate 6 intalniri interactive cu seniori din centrele de servicii sociale din Bucuresti, pentru a afla care sunt nevoile lor, ce si-ar dori de la un angajator, ce si-ar dori sa faca, in ce conditii. Vor fi abordati apoi angajatorii – companii si agentii de resurse umane carora li se va comunica ca exista oameni care vor si pot fi activi pe piata muncii si dupa pensionare. In final, pentru impaca cererea si oferta, va fi dezvoltata si promovata platforma online, jobs.seniorul.ro, care va contribui la cresterea gradului de ocupabilitate a seniorilor si a calitatii vietii acestora.

Primele 3 intalniri cu seniorii au avut deja loc la Centrul de zi Omenia (Asociatia C.A.R.P. Omenia), Clubul Seniorilor din Sectorul 4 si Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu”, Sector 6. La aceste intalniri au participat peste 60 de oameni cu experienta de-o viata, iar alaturi de ei au fost invitati ca speakeri Prof. univ. dr. Alecxandrina Deaconu – A.S.E., Facultatea de Management, si Violanda Popa, Customer Relationship Executive la Brightway.

„Seniori activi pe piata muncii” este al 4-lea produs integrat in programul Seniorul.ro, alaturi de Visele batranilor, Senior Karaoke si Revista Seniorul. Prin toate aceste proiecte, Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC), Asociatia CSR Nest si Asociatia Magic Seniors pledeaza pentru o imbatranire activa si demna in Romania.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finantare comunitara destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative. Domeniile vizate sunt: educatie, sanatate, mediu, social si cultural. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro. 

1 Response

  1. Claudia spune:

    Multumesc pentru informatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.