GEAC – Visele Batranilor, beneficiarul proiectului „Copii si BATRANI – Creativitate si VISE IMPLINITE!”

Copii si BATRANI 03 Asociatia pentru Educatie si Dezvoltare Comunitara (AEDC), prin Orange Elephant, Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC), Scoala Gimnaziala Nr. 280, Bucuresti si Asociatia C.A.R.P. „Omenia” Bucuresti – Centrul de zi, deruleaza, pana pe 1 iunie,  proiectul „Copii si BATRANI – Creativitate si VISE IMPLINITE!”

Proiectul isi propune sa valorifice potentialul creativ al copiilor, sa incurajeze implicarea lor voluntara in activitati la finalul carora sa contribuie, efectiv, la indeplinirea viselor unor batrani si sa poata darui speranta. Peste 100 de copii, 10 cadre didactice si 30 de parinti sunt voluntari in cadrul proiectului, alaturi de membrii parteneriatului, iar toate materialele necesare pentru organizarea atelierelCopii si BATRANI 04or de creatie (plastilina granulata, super plastilina, vopsea pentru vitralii, sabloane pentru pictura etc.) sunt puse la dispozitie, gratuit, de Orange Elephant.

Proiectul a demarat cu organizarea unui atelier de creatie Orange Elephant cu 20 de copii ai angajatilor unei companii farmaceutice care a sprijinit financiar aceasta initiativa. Au urmat 4 ateliere de creatie (modelaj si pictura) la sediul Orange Elephant la care au participat elevi si profesori din Scoala Gimnaziala Nr. 280 din Bucuresti. In perioada urmatoare vor fi organizate alte 4 ateliere de creatie.

„Maratonul” creativ se va incheia sambata, 5 mai, odata cu organizarea unui eveniment de strangere de fonduri concentrat pe creatiile realizate manual de elevi. La evenimentul gazduit de Scoala Gimnaziala Nr. 280 din Bucuresti, vor participa copii, parinti, cadre didactice si alti invitati.

FoCopii si BATRANI 02ndurile stranse din donatiile participantilor pentru lucrarile copiilor sunt destinate indeplinirii „Viselor batranilor”, dorintelor de suflet ale unor seniori beneficiari de servicii sociale, din centrul de zi al Asociatiei C.A.R.P. „Omenia” Bucuresti, in contextul Zilei Europene a Solidaritatii intre Generatii.

„Copii si BATRANI – Creativitate si VISE IMPLINITE!” are la baza conceptul proiectului „Visele batranilor” (viselebatranilor.ro) implementat de Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC) in 2014 – 2017, in cadrul caruia au fost indeplinite 18 „vise de o viata” ale oamenilor in varsta singuri/cu posibilitati financiare reduse: excursii, o pereche de pantofi, o masuta de cafea, un recamier, un gherghef, doua carti de poezii publicate, un televizor „cu diagonala mare”…

Aproximativ 1.5 milioane de oameni in varsta din Romania sunt afectati de singuratate, conform studiului national realizat pentru Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, in septembrie 2015. Cele mai importante probleme cu care se confrunta persoanele in varsta sunt situatia financiara, starea de sanatate, dependenta de ceilalti, sentimentul de inutilitate si de singuratate si lipsa unui interlocutor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.