GEAC: “Visele batranilor”. O pauza in cursa de unii singuri

GEAC- Visele BatranilorGrupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC) a indeplinit 17 dorinte pentru 10 oameni in varsta, in cadrul proiectului “Visele batranilor”. Celor 10 seniori, care se bucura de o masa calda si de timpul petrecut in doua centre de servicii sociale din Bucuresti (Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual si Centrul Comunitar Ghencea) le-au fost alaturi peste 30 de studenti voluntari, psihologi, jurnalisti, economisti. S-au intalnit cu ei, i-au vizitat la centru, acasa, s-au fotografiat impreuna, au scris despre ei si au comunicat dorintele lor companiilor. Un cos de Pasti, un pelerinaj la manastirea Prislop, o masuta de cafea si doi tabureti, o masina de spalat, un gherghef pentru goblenuri, un aspirator, o excursie la munte, un cuptor cu microunde, un recamier, GEAC- Visele Batranilor_2015o colectie de carti de aventura, un televizor, un frigider, o excursie la manastirile din Moldova, o pereche de sandale, alimente, o carte de poezii publicata.

In “Visele batranilor” am luat o pauza si ne-am uitat in jur. La inceput, desigur, ii vezi pe cei apropiati, parinti, bunici. Nu ridici mult privirea pentru a-i vedea pe ceilalti, pentru a vorbi cu ei si a-i asculta. “Visele batranilor” este o pauza de cateva minute, ceasuri, zile, luni, dedicata cGEAC - Visele Batranilor- finalelor pentru care imbatranirea ar trebui sa fie un proces, nu o criza, oameni care mai au totusi dorinte, viseaza, traiesc. In “Visele batranilor” ne-am apropiat de varsta a treia apropiindu-ne de fapt de noi insine peste cativa ani sau cateva zeci de ani”, spun initiatorii programului.

In cadrul proiectului 14 companii au indeplinit visele batranilor. Firme de media si comunicare, din domeniul turismului, alimentar, educational, al productiei de gherghefe, al comercializarii de produse electrocasnice, o companie de teatru, o editura, o firma de mobila, o fabrica de incaltaminte. Sunt companii din Bucuresti, Focsani, Galati, Ploiesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.