GEAC: Visele batranilor – un antidot al singuratatii

Visele BatranilorGrupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC) a lansat “Visele batranilor”, un proiect-remediu al… varstei inaintate, un conector comunitar intergenerational, care ofera oamenilor o alta sansa de a fi solidari, de a fi mai buni, facand visul unui batran sa devina realitate.

In cadrul proiectului, 10 persoane vulnerabile din Bucuresti, trecute de varsta pensionarii, vor fi ajutate de 30 de studenti voluntari de la facultatile cu profil socio-uman si economic si de comunitatea de afaceri sa-si traiasca visele de o viata sau dorintele de moment. O calatorie, un sejur, un abonament la teatru, un set de aparate electrocasnice, un televizor cu diagonala mare, un abonament la un salon de intretinere, o intanire cu o personalitate din Romania, poate fi orice, cu exceptia banilor si a serviciilorVisele Batranilor_Ofera-i_o_plimbare_cu_vaporul medicale.

Studentii de la Filologie/Jurnalism/Comunicare vor scrie si vor publica povestile celor 10 seniori, studentii de la facultatile cu profil economic vor participa la atragerea acelor companii care pot indeplini visele si dorintele batranilor, iar studentii de la Asistenta Sociala/Psihologie vor fi… “toiagul” psihic al varstnicilor.

“Visele batranilor” se numara printre proiectele realizate cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Valoarea totala a bugetului proiectului este de 27.500 lei, din care 25.000 de lei reprezinta finantarea Fondului pentru Inovare Civica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.